Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met eventueel een batterij erbij

Speciaal zonnepaneel voor op kas en in gevel

Zonnepanelen in combinatie met een batterij geven enorme voordelen. Dat stelt Hermans Energy Solutions, dat er alles van weet. Het bedrijf heeft z'n sporen verdiend met voorgeïsoleerde leidingen, buffervaten en warmtewisselaars voor onder andere de tuinbouwsector, maar levert nu ook zonnepanelen voor elk kasdek. De batterij die erbij komt, kan overtollige energie opslaan voor een ander moment. "Op deze wijze je energie managen is vooral voor ondernemers in de glastuinbouw ongelofelijk interessant. We staan aan het begin van een enorme transitie."

Speciaal voor de glastuinbouw heeft Hermans Technisolar een zonnepaneel ontwikkeld dat de traditionele glaspanelen één op één vervangt. De zonnepanelen zijn geschikt voor het kasdek en voor de gevel. De panelen worden volledig op maat gemaakt voor de betreffende kas. Afwijkende paneelmaten en roedes zijn geen probleem.


Rik van Ogtrop van Hermans Technisolar bij een op maat gemaakt zonnepaneel voor het kasdek van één van zijn klanten. Dit paneel is voorzien van witte tedlar met half-cut monokristallijne cellen. Van Ogtrop: "De klant en de kas bepalen het paneel. Wij maken alles op maat."

Directeur Rik van Ogtrop: "Al jaren leveren we semi-transparante zonnepanelen voor bijvoorbeeld atria en gevels van scholen, bedrijfspanden en offgrid- toepassingen. Wij zagen altijd al de voordelen van deze panelen voor de kassenbouw. De panelen hebben een speciaal frame en zijn hierdoor zeer eenvoudig te gebruiken in bestaande kassen. Daarnaast worden de panelen naar wens gemaakt: maat, cel belegging, kleur, frame… De vermogens en garantievoorwaarden zijn natuurlijk marktconform. Al ruim dertig jaar zitten we in de branche, we weten wat er speelt."

Batterij
Het verhaal gaat verder: de energie die met deze panelen en door de WKK wordt opgewekt, kan worden opgeslagen in de batterijen die Hermans nu ook levert via hun nieuwe tak Hermans Technipower. Bij de batterij wordt slimme sturing geleverd (bepaling terugleveren, opslaan of zelf verbruiken) waardoor men de laagst mogelijke energiekosten heeft omdat men optimaal gebruik maakt van de flexibele stroomprijzen van het net, de eigen opgewekte energie en de opgeslagen energie in de batterij.

Rik: "Op deze wijze je energie managen is vooral voor ondernemers in de glastuinbouw ongelofelijk interessant, maar ook voor particulieren. Niet alleen zijn de financiële voordelen groot, maar deze ontwikkeling geeft ook een enorme boost aan de duurzaamheidstransitie. Ons hele leveringsprogramma is erop ingesteld om hier een belangrijke bijdrage aan te leveren."


Zijaanzicht van het frame met 4mm lip, welke naar wens aangepast kan worden.

Hermans Technisolar werkt voor installatie samen met gecertifieerde installateurs.

Voor meer informatie:
Hermans Technisolar
Weg en Bos 17
2661 DG Bergschenhoek
Tel: +31 (0)10 524 1007
i[email protected]
www.hermanstechnisolar.com

Publicatiedatum: