Evaluatie ontheffingsprocedure gebruik biologische bestrijders

Voor de inzet van biologische bestrijders in de land- en tuinbouw moeten producenten in sommige gevallen een ontheffing aanvragen. Uit een evaluatie door Technopolis Group blijkt dat aanvragen van deze ontheffing eenvoudiger wordt door meer communicatie over de ontheffing en aanpassing in de wetgeving. In de land- en tuinbouw is de inzet van natuurlijke vijanden één van de manieren om gewasbescherming tegen ziekten, plagen en onkruiden. In de glastuinbouw wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden.

Het rapport 'Evaluatie en actualisatie ontheffing natuurlijke vijanden' is hier te bekijken. Het rapport geeft adviezen om de werking van de ontheffing te verbeteren. Er kan bijvoorbeeld meer heldere informatie over de ontheffing worden gegeven en bij RVO moet er voor een centraal aanspreekt worden gezorgd. Ook zou er een meer eenvoudige aanvraag moeten komen waarbij formulieren ook voor buitenlandse producenten in het Engels beschikbaar zijn.

Bron: Groen Kennisnet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.