Mienis Water introduceert de HydrOxygen

De energie van de plant verhogen met waterstof

"Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met de toevoeging van waterstof kunnen we het energieniveau in een plant een boost geven." claimt Jochum Genuit van Mienis Water.

De HydrOxygen, de nieuwste innovatie van Mienis Water, brengt zelfgeproduceerd waterstof- en zuurstofgas in het irrigatiewater. De voordelen van zuurstofnanobellen zijn alom bekend, maar de toevoeging van waterstof biedt nog meer en betere voordelen.

Jochum Genuit: "Moleculaire waterstof is essentieel voor de ATP productie in cellen. ATP of Adenosinetrifosfaat is de energievaluta van alle processen in cellen en planten. Onderzoek heeft aangetoond dat met de toevoeging van waterstof het ATP-niveau in een cel met 50% of meer kan worden verhoogd. De plant kan al deze extra beschikbare energie gebruiken voor zijn groei, veerkracht en andere processen.

"Tegenwoordig proberen telers alle factoren onder controle te houden om hun planten zo optimaal mogelijk te laten groeien. De keerzijde hiervan is dat het de plant kwetsbaarder maakt. Stress in een plant is meestal het gevolg van een energietekort. Als er bijvoorbeeld voldoende energie beschikbaar zou zijn, zouden de planten minder last hebben van omgevingsstressoren. Met de toevoeging van waterstof zorgen we voor extra energie."

De HydrOxygen wordt gelanceerd op de GreenTech en zal ook te zien zijn op de stand van Mienis Water: 01.614. Jochum: "We willen iedereen, telers en dealers, uitnodigen om de HydrOxygen te zien en meer te weten te komen over welke voordelen het kan bieden. Het doel was om een hightech unit te bouwen die de kwaliteit van het irrigatiewater kan verbeteren. Met onze Ultrafiltration kunnen we het water perfect desinfecteren en filteren, maar met de HydrOxygen kunnen we ook de waterkwaliteit achter onze Ultrafiltration verbeteren, wat ons concept compleet maakt."

Voor meer informatie:
Jochum Genuit
HydrOxygen
Mienis Water
jochum@mienis-water.nl
www.hydroxygen.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.