Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verzekeraars AgriVer en BFAO willen gaan fuseren

De verzekeraars Agriver en BFAO zijn voornemens om te fuseren. Door deze fusie ontstaat de grootste verzekeraar voor open teelten in Nederland en België, stellen beide partijen. De bedoeling is dat de verzekeraars onder de naam AgriVer verder gaan, als de leden dit najaar instemmen.

Zowel AgriVer uit Hasselt als BFAO uit Zoetermeer zijn al langer dan honderd jaar gevestigde namen in Nederland. AgriVer is gespecialiseerd in het verzekeren van glastuinbouw en gewassen van akkerbouwers. BFAO verzekert onder de merknamen OFH, PotatoPol en OBV gewassen van fruit- en aardappeltelers, maar ook boseigenaren.

De leden van beide verzekeraars kunnen na een fusie kiezen uit een breder verzekeringsaanbod. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe verzekeringsoplossingen en diensten waarmee agrarische ondernemers geholpen worden bij de gevolgen van extreem weer en andere ondernemersrisico’s.

Klimaatverandering
De fusie is een belangrijke strategische keuze, licht Gerard van Noordenburg, directeur van AgriVer, toe. “Het agrarisch ondernemerschap verandert continu, momenteel met name door klimaatverandering en nieuwe wet- en regelgeving. Onze leden ervaren dat ze hun bedrijfsvoering in hoog tempo moeten aanpassen én dat ze te maken hebben met andere bedrijfsrisico’s dan vroeger.

Ook zijn agrarische ondernemers steeds meer gebaat bij nieuwe verzekeringsoplossingen en diensten, zoals advies bij schadepreventie of een goede inkoop van glas. Daarmee willen we aan de slag gaan.”

Krachten bundelen
De fusie benadrukt ook wat beide verzekeraars in essentie zijn: onderlinge verzekeringsmaatschappijen zonder winstoogmerk, waarbij het belang van de leden voorop staat. Marcel Rooijmans en Gert Jan van Dijk, die de directie voeren bij BFAO, vullen aan: “We zijn opgericht vanuit het principe dat je samen sterk staat, dat je elkaar helpt bij grote risico’s die je zelf niet kunt dragen. Dit principe heeft in al die jaren aan kracht niets ingeboet.

Sterker nog: dit uitgangspunt vraagt dat we nu samen optrekken. Door een fusie kunnen we beter inspelen op de wensen van onze leden. Door de krachtenbundeling ontstaan er ook mogelijkheden om de bedrijfskosten te verlagen. Hierdoor blijven de premies in de toekomst betaalbaar. Ook zijn we beter in staat om nieuwe producten en andere innovaties te creëren zodat we onze leden kunnen helpen bij de boerderij van de toekomst.”

Na instemming door de leden van AgriVer en BFAO en De Nederlandsche Bank wordt de fusie in de eerste helft van 2024 een feit.

Voor meer informatie:
Agri
Burgemeester Royerplein 8
8061 GE Hasselt
Tel.: +32 (0)38 4778585
[email protected]
www.agriver.com

BFAO
Postbus 397
2700 AJ Zoetermeer
Tel.: +31 (0)79 368 13 44
[email protected]
www.bfao.nl

Publicatiedatum: