Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rozenklokken in Naaldwijk en Aalsmeer worden samengevoegd

Royal ForaHolland heeft al diverse stappen gezet om vraag en aanbod van bloemen per productsoort bij elkaar te brengen op één centrale landelijke klok (Landelijk Veilen). Inmiddels is er een centrale landelijke klok over 2 locaties heen voor onder andere snij-anthurium, alstroemeria, snij-orchidee en strelitzia. De ervaringen van zowel kwekers, kopers als veilingmeesters zijn positief. Met praktijkervaring op zak én in overleg met FPC Roos, is er nu ook groen licht voor het - in de tweede helft van dit jaar - samenvoegen van de rozenklokken in Naaldwijk en Aalsmeer. Over de planning van het aansluiten van de rozenklokken op Rijnsburg vindt nog besluitvorming plaats.

Positieve praktijkervaringen
“Natuurlijk was het even wennen,” geeft veilingmeester Mark van Niel toe, “maar het was absoluut een goed besluit om over te gaan op een centrale landelijke klok per productgroep. De ervaringen in de praktijk zijn positief. De markt is stabiel en ook de prijsvorming is stabieler. Eerder zagen we op dezelfde dag verschillen tussen Naaldwijk en
Aalsmeer. De meeste kopers zijn tevreden met het veilschema. Ze ervaren meer rust en overzicht tijdens het inkopen door minder klok schermen.”

Begeleiden van de overgang
Het doel is om 5 lokale rozenklokken samen te voegen tot 4 centrale klokken. Dit is kostenefficiënt én zou voldoen aan de wens van veel kwekers.

Natuurlijk gaat dat samenvoegen niet zomaar. Binnenkort
worden alle betrokken partijen verder geïnformeerd over wat de overgang in de dagelijkse praktijk betekent. Zodra er meer details bekend zijn over het samenvoegen van de rozenklokken, wordt deze informatie gedeeld.

bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: