Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hem Genetics viert 25-jarig jubileum

Hem Genetics bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Op deze voor veredelaars jeugdige leeftijd heeft men voor zichzelf wereldwijd een naam opgebouwd met innovatieve genetica, waaronder de genetisch compacte petunia Limbo/Mambo die geldt als “bench mark” in de zaadindustrie. Daarnaast is met recente investeringen in “state-of-the-art” veredelingsfaciliteiten en geconditioneerde zaadopslag het fundament gelegd voor een bloeiende toekomst

Het volledige team van Hem Genetics bij het weekenduitje

Hem Genetics is 25 jaar geleden ontstaan uit Hem Zaden, een bedrijf dat wereldwijd bloemzaden levert voor de amateurmarkt. In dit segment is Hem Zaden een van de oudste en grootste, zo niet de grootste leverancier ter wereld (en mag zich zelfs al enkele jaren hofleverancier noemen). Eigenaar en voormalig directeur van het bedrijf, de heer Jan Singer, wilde tevens de professionele markt gaan bedienen en stelde daar twee ervaren mannen uit de zaadindustrie voor aan: Jan Sijm (veredeling) en Ruud Westenberg (verkoop).


De corridor van de nieuwe kas

Maar hoe breekt een nieuw bedrijf een markt binnen als er al duizenden variëteiten beschikbaar zijn?
Hem Genetics introduceerde genetisch compacte rassen als Petunia, Geranium, Salvia en Ageratum die geen of weinig (chemische) groeiregulatoren nodig hadden, wat leidde tot minder arbeid, lagere kosten en een betere “sustainability”. De Petunia Limbo/Mambo-serie was hierin een doorbraak in dit segment en is nog steeds de maatstaf voor de wereldwijde zaadindustrie.

Maar naast compacte genetica zoekt en veredelt Hem Genetics ook unieke genetica in een breed scala aan eenjarige planten, vaste planten en kruiden, wat bijvoorbeeld heeft geleid tot een nieuwe serie hoge dubbelbloemige leeuwebekken (Antirrhinum DoubleShot) die onlangs bekroond zijn met een AAS Gold Medal voor “outdoor performance”.


Een mooi overzicht van hoe de bloementjes erbij stonden bij de packtrails, afgelopen Mei

Het bedrijf is gevestigd in Hem (vlakbij Enkhuizen) en wordt nog steeds geleid door de familie Singer. Frank Singer is directeur (zoon Maarten staat binnenkort op “pole position”) en oud-directeur Jan Singer (80 jaar) loopt nog steeds dagelijks rond voor een kopje koffie en een praatje.


De nieuwe zaadopslag

Om het 25-jarig jubileum van Hem Genetics uitgebreid te vieren, is het hele team een weekendje naar Den Bosch geweest.
Deze vrolijke sfeer wordt volgende week, als de Flower Trials weer van start gaan, waarschijnlijk nog verder doorgetrokken. Veredelaars van over de hele wereld tonen hun nieuwste innovaties en natuurlijk doet ook Hem Genetics hier in mee.

De Hem Genetics Flower Trials zijn van dinsdag 13 t/m vrijdag 16 juni te bezoeken bij Takii in Kudelstaart (Nederland).

Voor meer informatie
Hem Genetics
Hemmerbuurt 98
1607 CL - Hem
T+31(0)228 541312
E: info@hemgenetics.com
www.hemgenetics.com