Zonnebloemenzee tijdens jubileumviering Van Gogh Museum met koninklijk tintje

Prinses Beatrix kreeg afgelopen vrijdag op het jubileumfestival van het Van Gogh Museum een mooie zonnebloem overhandigd. Daarnaast had Takii, veredelaar en sponsor van het museum, voor de bezoekers van het gratis festival nog eens tienduizenden exemplaren meegenomen.


Prinses Beatrix krijgt een zonnebloem uitgereikt door Emilie Gordenker, directeur van het Van Gogh Museum. Foto: Jelle Draper

Op 2 juni 2023 was het precies vijftig jaar geleden dat het Van Gogh Museum zijn deuren opende. Het museum vierde deze bijzondere mijlpaal met het Sunflower Art Festival op het Museumplein. Prinses Beatrix was aanwezig bij de jubileumviering en de start van het gratis festival. De Prinses ontving, net zoals haar moeder in 1973 tijdens de opening van het Van Gogh Museum, een zonnebloem.

Tijdens het festival werden maar liefst tienduizenden zonnebloemen verwerkt en uitgedeeld aan het publiek, waardoor het Museumplein werd omgetoverd tot een zonnebloemenzee. Bezoekers kregen de mogelijkheid om hun fiets te laten versieren met zonnebloemen. Daarnaast konden ze een foto maken bij de fleurige selfiewand en zonnebloemen mee naar huis nemen. Veredelaar Takii, partner van het Van Gogh Museum sinds 2015, verzorgde de zonnebloemen voor de jubileumviering met Prinses Beatrix en het Sunflower Art Festival.

Emilie Gordenker, directeur van het Van Gogh Museum: “Wij vinden het geweldig dat onze trouwe partner Takii het mogelijk maakt om de schoonheid van Van Goghs geliefde zonnebloem met heel Amsterdam te delen. Wat een prachtige manier om zo onze 50ste verjaardag te vieren.”

De zonnebloemen die tijdens het openbare festival werden gesponsord door Takii, waren afkomstig van kwekerij Erik Overtoom. Zuidkoop was verantwoordelijk voor de aanvoer en aankleding van het festivaldecor met de zonnebloemen van Takii.

Voor meer informatie
Takii Europe
Stoofweg 6
4697 RS Sint-Annaland
Tel.: +31 (0)166 653 460
www.takii.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.