Ichtus Flowers & Plants geholpen met één systeem voor zowel bloemen als planten

Tholen - Ichtus Flowers & Plants uit Waddinxveen combineert de teelt van snij- phalaenopsis met groene kamerplanten. Met dat eerste zijn ze in 2002 begonnen en twee decennia later is het nog altijd een nicheproduct. Door ongeveer 12 jaar geleden op takniveau te gaan verkopen in plaats van op bloemniveau, heeft de kweker het product marktgerichter kunnen aanbieden. Resultaat is dat zij door de jaren heen konden groeien van 3000 meter naar de huidige 3 ha. In 2019 is men ook gestart met de productie van groene kamerplanten, waarvan de Alocasia de populairste is.

Dankzij de groei, het diversificeren en een steeds toenemend aantal (online) verkoopkanalen was de de vraag naar een verkoopsysteem een must. Eigenaar Pieter Lips ging in zee met Greenmaster en nu een jaar of twee later stelt hij vast dat de investering zijn bedrijf veel gebracht heeft.

Verkoop planten en bloemen
Het gebruik van een softwaresysteem is een belangrijk onderdeel geworden met de verkoop van zowel bloemen als planten. Door de complexiteit hiervan waren er op goed moment nog maar een paar mensen die er nog mee konden werken. Toen is besloten dat alles naar één systeem toe moest dat leidend zou zijn voor de verkoop van zowel de bloemen als de planten. ”Bij de zoektocht naar een nieuw systeem heb ik rondgevraagd bij collega kwekers. Voor de bloemen was ik niet bang, maar de start met planten was even spannend. ”

Pieter heeft de start met GreenMaster aangegrepen om de verkoop te optimaliseren en inmiddels werkt Ichtus alweer ruim twee jaar met het softwarepakket. “Service is voor mij erg belangrijk en ze zijn goed bereikbaar. Een handige optie voor is het feit dat je in het systeem klant specifieke opmerkingen kunt plaatsen. We hebben een variërend plantenassortiment, dat ook nog varieert in potmaten, terwijl we ook een grote en diverse klantenkring hebben.”

Nieuwe ideeën
Voor het najaar staat er een update van de webshop op de planning, maar ook hoopt GreenMaster binnenkort met een personeel urenregistratie te komen. Ook kwekerij Ichtus Flowers & Plants ziet hier een kans in. “Dat zou nog een mooie toevoeging voor ons op de werkvloer kunnen zijn.”

Voor meer informatie:
Ichtus Flowers & Plants
Abr. Kroesweg 54
2742 KX Waddinxveen
info@ichtusflowers.nl
www.ichtusflowers.nl

GreenMaster
Voorling 170
1424RS De Kwakel
info@greenmaster.nl
www.greenmaster.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.