Dankzij biostimulanten is stomen bij Dukker Chrysanten verleden tijd

In overleg met Sander Vermeer, productmanager biostimulanten en technisch specialist bij Van Iperen, en Willem Piet van Pireco besloot Arjan Dukker van Dukker Chrysanten om te stoppen met het stomen van zijn bodem. Hij was al geen fan van stomen, maar de hoge energieprijzen gaven hem het laatste zetje. Om zijn bodemcultuur gezond te houden begon Arjan een proef met de biostimulanten Nemater en Stimuter.

Nu is het meten van harde resultaten bij de inzet van dit soort producten lastig, maar volgens Arjan is het verschil zichtbaar. ‘Strakker wordt het niet', constateert de teler op een rondje door de kas.

Inmiddels zijn de energieprijzen weer wat gedaald en zijn veel telers weer gestart met het stomen van de bodem. Niet bij Dukker Chrysanten, daar is inmiddels al 2,5 jaar niet gestoomd. Hoewel Arjan zelf erg tevreden was over de kwaliteit van zijn pluischrysanten bij de inzet van Nemater en Stimuter vroeg hij zich wel af of hij die kwaliteit ook zou behalen wanneer hij de dosering van die producten naar beneden zou bijstellen.

Zo gezegd zo gedaan en al snel bleek dat de wortels van de plant minder mooi gingen groeien en de plant minder weerbaar oogde. In deze proef bleken Nemater en Stimuter dus zeker van waarde voor het gewas. Inmiddels is de dosering dan ook weer verhoogd. Het resultaat daarvan hoopt de kweker binnen een aantal weken terug te zien in zijn planten.

Voor meer informatie:
Van Iperen
info@iperen.com 
www.iperen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.