Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Forse daling gasprijs richting 25 €/MWh

De TTF-gasprijs voor de korte termijn is donderdag hard gezakt tot tegen de 25 euro per megawattuur aan. Ook voor een julicontract ligt de prijs vrijdag in de 25. Wie de optie heeft, kan vandaag ook weer aan de slag met de negatieve stroomprijzen. Vandaag tellen we 5 van zulke uren.

TTF-gasprijs junicontract t/m 25 mei 2023. Klik hier voor actuele cijfers. Ook de prijs voor het contract 'winter 2023' zakt. Hier kwam de prijs donderdag uit op 44 euro.

In een nieuwe weekupdate stelt AgroEnergy de vraag hoe ver de daling van de gas- en elektriciteitsprijzen nog door gaat? Een echt antwoord op die vraag komt er niet, al zoekt men wel naar antwoorden door bijvoorbeeld naar de Aziatische LNG-prijs te kijken en de euro-dollarkoers. 

Een voorspelling voor de elektriciteitsprijs voor dit weekend is ook onderdeel van de update. Die is 'ronduit laag' met 39 euro per megawattuur. Lees hier de hele update van AgroEnergy.

Nu.nl gaat in op hoe het komt dat Europa 'gezamenlijk de gasprijs omlaag duwt'. Dat doet men in een video.

Een netbeheerder, in dit geval Liander, heeft maar weer eens op de grenzen van het elektriciteitsnet gewezen. Er zijn nieuwe knelpunten opgetreden in Gelderland en Noord-Holland. Bij BNR legt Monique Hoogwijk, regiomanager bij Liander, nog maar eens uit hoe dat komt. "Tussen 2020 en 2022 zijn de aanvragen voor elektriciteits-aansluitingen bij ons verdubbeld."