Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 1 januari 2024 verplicht

RVO opent site voor registratie CO2-uitstoot werknemers

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft een website geopend waar bedrijven en organisaties op vrijwillige basis alvast het zakelijk en woon-werkverkeer van werknemers kunnen invoeren. Zo ontdekken ze wat de CO2-uitstoot is van de werkgebonden personenmobiliteit van de organisatie. Vanaf 1 januari 2024 is registratie verplicht voor bedrijven en organisaties met meer dan 100 werknemers, zo schrijft evofenedex.

De zogenoemde rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) is in het leven geroepen om inzicht te bieden in het zakelijke en woon-werkverkeer van ondernemend Nederland. Doel is om de gezamenlijke CO2-uitstoot met 1 megaton omlaag te brengen. Aangezien de helft van die uitstoot wordt veroorzaakt door woon-werkverkeer en zakelijke kilometers valt daar een forse besparing te realiseren, zo denkt het Rijk.

De rol van bedrijven en organisaties daarin is belangrijk, zo stelt het Rijk. Op basis van de ingevoerde gegevens wordt er een advies uitgebracht hoe er bespaard kan worden. Bijvoorbeeld door thuis te werken of werknemers te stimuleren om met de fiets of elektrische auto te komen. De gegevens over 2024 moeten uiteindelijk eind juni 2025 zijn ingevoerd. De omgevingsdiensten in Nederland gaan daarop handhaven.

Rapporteren bij RVO kan hier

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: