Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe toetredingsleeftijd tot pensioenregeling op handen

Aan de basis van het huidige pensioenstelsel ligt de pensioenwet. In de afgelopen jaren was er veel kritiek op het huidige pensioenstelsel en zijn afspraken gemaakt om dit te veranderen. Om een nieuw pensioenstelsel mogelijk te maken is een nieuwe pensioenwet nodig. Deze wet zorgt voor een grote verandering van het Nederlandse pensioenstelsel.

De Tweede Kamer heeft vlak voor Kerstmis ingestemd met de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Onderdeel van deze wet is de verlaging van de toetredingsleeftijd naar 18 jaar. Als de Eerste Kamer instemt, gaat de wet per 1 januari 2024 in. 

Huidige regeling
BPL Pensioen heeft op dit moment een pensioenregeling met een toetredingsleeftijd vanaf 21 jaar. Voor werknemers jonger dan 21 jaar is er een aspirantenregeling. Deze aspirantenregeling regelt een levenslang en tijdelijk partnerpensioen. Sociale partners in de land- en tuinbouw willen op de Wet aansluiten en de regeling direct aanpassen bij het ingaan van de nieuwe wet. Doel van dit onderdeel van de wetswijziging is het voorkomen dat jongeren een stukje pensioenopbouw mislopen.

Voorstel nieuwe regeling
Stemt de Eerste Kamer in met het Wetsvoorstel Toekomst Pensioenen dan wordt de regeling van BPL per 1 januari 2024 aangepast. De toetredingsleeftijd wordt verlaagd van 21 jaar naar 18 jaar en de aspirantenregeling komt te vervallen. Glastuinbouw Nederland heeft ingestemd met dit voorstel.

Meer informatie
Onderdeel van onze Human Capital Agenda is goede beloning. Pensioen is inkomen voor later. Meer informatie over pensioen is te lezen op de website van het pensioenfonds BPL Pensioen. Ook over de Wet toekomst pensioenen en de gevolgen voor ons fonds en regeling is meer terug te vinden op de pagina over het nieuwe pensioenstelsel.

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: