Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

OBS De Adelaar winnaar Tuinbouw Battle 2022-2023

In Noord-Holland hebben veertig groep 7 én 8 klassen dit jaar meegedaan aan de Tuinbouw Battle. Met de Tuinbouw Battle streeft men ernaar om de jeugd meer kennis bij te brengen over de bloembollensector, interesse te wekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en tenslotte het imago van de sector een boost te geven.

Winnaar
De winnaar van de Tuinbouw Battle 2022-2023 is basisschool OBS de Adelaar in Hoogwoud. Een recordbedrag is er opgehaald met 1 kar tulpen tijdens een georganiseerde veiling. Namelijk het bedrag van 824 euro. Eén bos tulpen werd zelfs verkocht voor 47,50 euro. Het opgehaalde bedrag is ingezet voor een extra voorstelling voor de ouderen uit Hoogwoud én een extra excursie tijdens het schoolkamp.

Gefeliciteerd
OBS de Adelaar mag met de klas op bezoek bij avonturenpark Land van Fluwel. Een plaats waar de kinderen nog meer kunnen leren over de tulp. Met de audiotour Tulipa - het sprookje, dat ook onderdeel is van Bollenbozen, maken de kinderen kennis met het b(l)oeiende verhaal én de geschiedenis van de tulp.

Tuinbouw Battle
De Tuinbouw Battle richt zich op de groepen 7 en 8 van de basisschool en loopt van oktober tot april. Per ronde van een aantal weken doen er vijf tot tien scholen mee. De ene school doet het project in november en de ander in februari. De scholen ontvangen een mobiele teeltinstallatie, die brengen de vrijwilligers naar de scholen toe. Een kar op wielen, waar de leerlingen tulpenbollen op planten. Gedurende een paar weken verzorgen ze het plantgoed tot het moment waarop de bloemen geplukt kunnen worden. Daar maken ze dan bosjes van die worden verkocht. Het verdiende geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld een aankoop te doen voor de klas, zoals een spel of iets om mee buiten te spelen. Het omvat een heel creatief proces. Het stimuleert de onderzoekende houding van leerlingen, ze worden uitgedaagd om ondernemend te denken. Bovendien worden ze aangesproken op hun verantwoordelijkheidsgevoel en volgen ze een traject van begin tot eind.

Speciale dank
Een speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers Piet Arie Rustenburg en Hans Fluitman die ook dit jaar hebben gezorgd voor het rondrijden van de Tuinbouw Battle karren. Zonder partners KAVB, Stimuflori, Vonk en Microsoft lukt het niet om de Tuinbouw Battle te organiseren. Bedankt voor alle steun aan dit mooie project voor basisscholen.

Meedoen?
Als school in Noord-Holland ook meedoen aan de Tuinbouw Battle? Schrijf je nu in voor en blijf op de hoogte wanneer de aanmelding openstaat via https://www.bollenbozen.nl/tuinbouw-battle of via www.tuinbouwbattle.nl

Publicatiedatum: