Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese regelgeving voor nieuwe veredelingstechnieken onder de loep

De Europese Commissie komt naar verwachting eind juni 2023 met een wetsvoorstel over nieuwe veredelingstechnieken. De bestaande Europese wetgeving plaatst deze technieken als ‘CRISPR-Cas9’ onder hetzelfde kopje als genetische modificatie. Hierdoor is het erg kostbaar om via nieuwe veredelingstechnieken gewassen te ontwikkelen en op de Europese markt te brengen. Bovendien heeft de Europese Unie op dit moment moeite om de ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie bij te houden. Het kan nog allerlei kanten op met het nieuwe wetsvoorstel. Maar hoe dan ook heeft het belangrijke gevolgen voor gewasveredelings- en biotechbedrijven.

Op de website publiceren analisten van de Rabobank een studie waarin zij ingaan op wat er nu precies op het spel staat en waarom de EU (dus) wel of niet met nieuwe regelgeving op de proppen zal komen.

bron: Rabobank

Publicatiedatum: