Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verpakkingsindustrie in het teken van automatisering en robotisering

Fotoreportage: Interpack 2023

Van 4 t/m 10 mei stond het beurscentrum in Düsseldorf in het teken van de nieuwste snufjes op het gebied van verpakkingstechniek en
-machines. Tal van toepassingen voor verse levensmiddelen tot non-food kwamen daarbij aan bod. Hoewel de Interpack niet per definitie bekend staat als platform voor AGF-verpakkingen, was er ook tijdens deze editie weer een bescheiden rol weggelegd voor dit marktsegment. Voor de complete verpakkingssector geldt daarbij dat robotisering en artificiële intelligentie (AI) zienderogen terrein winnen.

Bezoekers uit 155 landen, velen daarvan met concrete investeringsplannen, bezochten de interpack 2023. 2.807 exposanten presenteerden hun noviteiten en technologieën en toonden daarmee de kracht en creativiteit van gedegen productverpakkingen. Tijdens ons bezoek op de eerste twee beursdagen (respectievelijk donderdag en vrijdag) was de beurs in elk geval goed bezocht. De vraag naar innovatieve verpakkingen neemt weer aanmerkelijk toe, beamen de exposanten unaniem.

Op AI gebaseerde systemen en robotisering in de breedste zin van het woord winnen ondertussen aan terrein. In het bijzonder als het gaat om grijpsystemen en boxenhandling zijn gerobotiseerde dan wel volledig geautomatiseerde systemen inmiddels niet meer uit het aanbod weg te denken.

Klik hier voor de fotoreportage.


Standhouders op de Interpack 2023. Met de klok mee: Urschel, VDL, Yamato en CPS Case Packers.

AGF-verpakkingen: Duurzaamheid is nog altijd troef
Duurzaamheid was tot enkele jaren geleden het alomtegenwoordige sleutelbegrip met betrekking tot AGF-verpakkingen. Als gevolg van de inflatie en hoge grondstofprijzen lijkt duurzaamheid bij productverpakkingen iets naar de achtergrond te zijn verdwenen. Niettemin werd er ook op de Interpack weer een keur aan innovatieve verpakkingen op basis van karton, papier en bio-plastic gepresenteerd. Een teken dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid ondanks alles nog steeds hoog in het vaandel staat.

Voor meer informatie:
www.interpack.de