Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Line-up en locatie HeroFestival 2023 bekend

Het HetoFestival, een initiatief van HortiHeroes en dit jaar een samenwerking met RoboCrops, is sinds vijf jaar de plek waar innovatie in de Food & Flower industrie wordt aangejaagd en een podium krijgt. Op donderdag 8 juni 2023 vindt de zesde editie plaats vanuit het gloednieuwe Titaan - The Hague's Innovation Hub.

HortiHeroes en RoboCrops melden dat met het thema 'Refresh your system' de 200 deelnemers zelf de kans krijgen om hun programma samen te stellen, actief deel te nemen en nieuwe connecties te leggen.

Winnaars tijdens het vorige HeroFestival

Tijdens het HeroFestival komen impactmakers, talent (studenten, ondernemers en professionals) en vernieuwers van binnen en buiten de Food & Flower industrie samen. Met dit jaar ruimte voor matchmaking en het bouwen aan samenwerking.


Een overzicht van de sprekers (een vergrote weergave van de afbeelding is hier te bekijken)

Systeem veranderaars Bas van Abel & Ramon Vullings op impact stage
Het event host diverse sprekers, zoals Bas van Abel, (co-)founder van Fairphone en De Clique en Ramon Vullings, cross-industry expert. Bas werkt al jaren tegen de economische wetten in, de smartphone maker is na Fairphone co-founder van De Clique die met haar grondstoffen service gescheiden biostromen bij bedrijven ophalen voor het maken van nieuwe producten.

Bas van Abel: “Juist door op het bestaande systeem in te spelen, kun je het uiteindelijk veranderen. Maar dat lukt alleen met een goede businesscase en stap voor stap.”
Ramon Vulling mixt combineert ideeën en concepten over de grenzen van sectoren heen. Hij laat zien waarom het, in een complexe en snel veranderende wereld, belangrijk is te kijken naar wat men kan leren van andere sectoren. Als cross-industry innovation expert heeft hij de afgelopen jaren klanten over de hele wereld helpen innoveren.

Interactieve sessies over tech, natuur en skills die innovatie versnellen
Naast deze impact sprekers, zijn er verschillende interactieve sessies om uit te kiezen. De CEO van Van der Hoeven Horticultural Projects neemt de luisteraar mee in het ‘design, build & operate principe. Hoe hebben zij de slag gemaakt van kassenbouwer naar leverancier van een totaaloplossing, en wat komen ze zoal tegen in deze verandering?


Het programma voor de dag 

RoboCrops host een sessie over een gezamenlijke taal voor autonoom datagedreven telen. Welk niveau van autonomie past bij het bedrijf? En Peter Jens neemt het publiek mee in hoe men kan leren van de natuur en haar superkrachten.

TomatoWorld en Rijk Zwaan leren studenten alles over hoe de industrie de wereld kan voeden en vergroenen en aan welke glastuinbouwuitdagingen de toekomstmaker kan meebouwen.

Wie wint de hoofdprijs van €10.000,-?
Vast onderdeel van het programma zijn de pitches van de helden van het HortiHeroes Intrapreneurship Programma, een opleidingstraject van 12 maanden. Ook dit jaar betreden zij weer het podium om de startups te presenteren die zij de afgelopen maanden gestart zijn. De jury - bestaande uit ondernemers en professionals uit de Food & Flower industrie - kiest wie de hoofdprijs van €10.000,- wint om te investeren in hun startup of innovatietraject.

Meer info & aanmelden
Als deelnemer kan men zelf kiezen welke vijf sessies men bij wil wonen. Meer informatie over de sessies en de sprekers is te vinden op www.herofestival.nl. Hier kan men zich ook aanmelden. De ticketprijs voor professionals en ondernemers is 75 euro. Voor studenten is er een speciaal tarief van 15 euro.

Voor meer informatie:
HortiHeroes 
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
[email protected] 
www.hortiheroes.com 

Publicatiedatum: