Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Mei begint kabbelend

De korte termijngasprijs ligt woensdagochtend rond 37 euro per megawattuur. Dinsdag was er een daling van de prijs te zien, die ook de langetermijncontracten iets heeft doen zakken. Over het algemeen is het rustig op de gas- en elektramarkt. Een korte energie-update dan ook deze keer.


De TTF-gasprijs voor een contract 'winter 2023' ligt woensdagochtend 2 mei op 55,45 euro per megawattuur. Dat is ruim 18 euro hoger dan het contract voor juni 2023. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers. 

Energiehandelsplatform Powerhouse staat stil bij energieweek 18. Daarbij wijzen de energiespecialisten erop dat de elektriciteitsprijs afgelopen week 'verrassend stabiel' was. Voor de gasprijs wordt die stabiliteit ook deze week verwacht. Veel verder dalen kan de gasprijs volgens kenners namelijk niet, terwijl grote pieken niet in lijn der verwachting liggen gelet op het weer en genoeg LNG-aanvoer. Lees hier de hele update.