Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Selecta One en Evanthia pakken uit bij Kwekerij Bloem en Tuin

De FlowerTrials 2023 vindt plaats van 13 tot en met 16 juni 2023 en net als in 2022 zullen de twee veredelingsbedrijven Selecta one en Evanthia hun presentaties weer gezamenlijk organiseren. Er is deze keer echter gekozen voor een nieuwe locatie, namelijk Kwekerij Bloem en Tuin aan de Oude Campsweg 4 in De Lier.

Ook snijbloemen bij Selecta one
Selecta One presenteert op de FlowerTrials voor het eerst ook de pareltjes uit haar snijbloemenprogramma . Zo staat One in Dianthus voor een aantrekkelijk assortiment pot- en snijanjers. Naast de bekende potplantenserie Pink Kisses gooit bijvoorbeeld ook de Aura, een veelbelovende noviteit uit het snij-segment, hoge ogen.


Aura

Van Calibrachoa worden twee nieuwe programma's gepresenteerd: de nieuwe bloemrijke Oro-serie en de nieuwe ThePowerSisters-rassen met grote bloemen en een goede vertakking. Daarnaast zal het opvallende ras Fancy Francy met een interessant kleurenspel centraal staan. Fancy Francy is goed vertakt, resistent tegen meeldauw en hoeft nauwelijks geremd te worden.


The PowerSisters


Fancy Francy

Tot slot zal ook de FleuroStar-kandidaat van het veredelingshuis uit Stuttgart voor het eerst te zien zijn.

Evanthia
Bij Evanthia staat o.a. de nieuwe generatie Sunsation in de schijnwerpers. Helianthus Sunsation Compact komt tegemoet aan de wereldwijde vraag naar producten met echte genetische compactheid. De serie kan worden gekweekt zonder het gebruik van plantengroeiregulatoren, zowel in de teelt van jonge planten als in de afkweekfase.


Helianthus Sunsation


Lavandula Cleo-Patio

Evanthia presenteert diverse andere pot- en perkplanten uit eigen veredeling, zoals de kleurrijke Platycodon Corsa serie en de compacte en uniforme Lavandula Cleo-Patio. Er zal een uitgebreide collectie tropische planten te zien zijn, waaronder Cordyline, Yucca en Musa. En ook het snijbloemenassortiment van Evanthia zal tijdens FlowerTrials niet ontbreken.


Platycodon grandiflorus Corsa Deep Blue

Voor meer informatie:
Selecta One
www.selecta-­one.com


Evanthia 
www.evanthia.nl

Publicatiedatum: