Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bloemenfestivals in het Litouwse landhuis Pakruojis

"Parel van de Baltische staten"

Niet alleen in Nederland worden luxe bloemenfestivals gehouden. Wie wil, kan ook genieten van bloemenpracht, verbluffende kleuren en rijkdom aan bloemenvariëteiten in het Litouwse landhuis Pakruojis, dat precies in het midden tussen de twee Baltische hoofdsteden ligt, op slechts twee uur rijden van Vilnius of Riga. Hier vinden de grootste en meest unieke bloemenfestivals van Noord-Europa plaats. Dit jaar zullen de gasten van het landhuis voor de tweede keer kunnen genieten van het Lentebloemenfestival en van de vreugde van het ontwaken van de natuur, dat begint op 7 mei. Later, vanaf 6 juli tot de eerste herfstvorst, vindt het vijfde Zomerbloemenfestival plaats. 

Tijdens het Lentebloemenfestival zijn op een terrein van ruim 10 hectare meer dan 250 soorten tulpen, narcissen, hyacinten, muscari en andere bloemen te zien, gekweekt uit 5 miljoen bollen. De bloemisten van het landhuis creëerden hun eigen festival in samenwerking met Nederlandse veredelaars, geïnspireerd op het beroemde Tulp Festival Amsterdam. Bijzondere aandacht wordt in dit project niet alleen besteed aan het kleurenschema en landschaps-ornamenten, maar ook aan de hoogte van de bloemen en de bloeiperiode. 

Het Zomerbloemenfestival verbaast met zijn bloemenpracht. Hier pronken, omringd door duizenden veelkleurige zomerplanten, miljoenen bloemen, composities en bloemsculpturen van 2-6 meter hoog. Historische architectuur springt er in het oog, waar bloemen op tientallen meters hoogte met een grote verscheidenheid aan kleuren en perspectieven de aandacht trekken. Wanneer je de indrukwekkende bloementuinen van Pakruojis bezoekt, zul je ontdekken dat niet alleen bloemen, maar ook groenten – tomaten, kolen, artisjokken, pompoenen, rode bieten en andere – de magische kracht van bloei en schoonheid bezitten. 

Pakruojis is niet alleen het grootste landhuis in Litouwen, maar ook een van de 18 meest aantrekkelijke culturele toeristische bestemmingen in Europa, die in Litouwen de titel "Toeristische Trekpleister van 2018, 2019, 2021, 2022" heeft gekregen. Hier is het leven van de 19e eeuw nog in volle gang! In het landhuis kun je de werkplaatsen van lokale ambachtslieden bezoeken, foto's maken in een oude fotostudio, een ritje maken op een kameel en carrousel, collecties van oldtimers en motorfietsen bekijken, alsook gokautomaten van de vorige eeuw, retrokostuums, unieke parfums en een luxe verzameling jachtvogels. Er zijn verschillende restaurants op het grondgebied van het landhuis, waar je kunt genieten van traditionele en moderne Litouwse gerechten in een authentieke sfeer, evenals likeuren en brandewijnen gemaakt in het landhuis. Voor de gasten zijn er twee hotels: een luxe boutique hotel in het hoofdgebouw en een gezellig hotel in het Miller’s House. 

Klik hier voor een presentatie van het Pakruojis landhuis.

Hieronder vind je enkele foto's van het Bloemenfestival 2022. 

Voor meer informatie:
Danute Vareikaite
Pakruojo Dvaras
Tel: +371 28382301 
[email protected] 
www.pakruojo-dvaras.lt 

Publicatiedatum: