Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hogere winst, hogere investeringen voor HVC in 2022

Het nettoresultaat over 2022 van energie- en afvalbedrijf HVC bedroeg 28,1 miljoen euro. Dat is 1,7 miljoen euro meer dan in 2021. Onder meer ingebruikname van nieuwe warmteprojecten en zonneparken helpen mee. HVC publiceert een uitgebreid jaarverslag. Daarin is er ook veel aandacht voor geothermie en ook staat HVC stil bij het aansluiten van een slibverbrandingsinstallatie op een warmtenet.


Aardwarmteproject Maasdijk wordt volgens HVC het 'grootste Nederlandse aardwarmteproject'. Banken investeren tientallen miljoenen in het project waarmee ongeveer tachtig glastuinbouwbedrijven van warmte zullen worden voorzien  

In 2022 heeft HVC op de locatie in Dordrecht een pilotinstallatie voor de productie van een natuurlijke vervanger van plastics geopend. Een project waarin we met veel partners, waaronder waterschappen, vanuit de afvalwaterketen samenwerken. Ook heeft HVC een uitkoppeling van restwarmte uit de slibverbrandingsinstallatie gerealiseerd. Dit leidt tot een verbetering van het energetisch
rendement van deze installatie en een bijdrage aan het verduurzamen van het warmtenet in Dordrecht. Het warmtenet levert ook aan de glastuinbouw. Op de locatie Alkmaar is hard gewerkt om de bouw van een slibdrooginstallatie mogelijk te maken. 

Lees hier het hele jaarverslag. 

Publicatiedatum: