Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs voor pitch over aquaponics tijdens Dragons Den voor studenten

Op woensdag 19 april hebben de studenten van Yuverta mbo Aalsmeer tijdens een Dragons Den de onderzoeksresultaten van hun innovatieopdracht gepresenteerd. Tweedejaars studenten Joe Williams, Jens de Koning en Jorry van der Meulen wonnen de eerste prijs met hun onderzoek naar Aquaponics. 

Het afgelopen half jaar hebben de tweede- en derdejaarsstudenten van de opleidingen Teelt en techniek en Groene handel en logistiek gewerkt aan hun innovatieopdracht. Vanuit het practoraat Circulaire AgriBusiness zijn onderwerpen uit de tuinbouwsector onderzocht. Dit practoraat heeft als doel om onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden en zet zelf ook onderzoek uit ter verbetering van het onderwijs.


Prijswinnaars Dragons Den 

Studenten werkten aan opdrachten vanuit de praktijk: de sector heeft een bepaald probleem, studenten formuleren een vraagstelling, doen onderzoek en gaan op zoek naar een antwoord. Dat leverde een aantal interessante onderzoeken en resultaten op die in pitches aan de jury (de dragons) zijn gepresenteerd.

Dragons 
De jury bestond uit Rokus Hassefras en Svetlana van Amerongen van Yuverta, John Zwaan van de Floral Trade Group, Yvonne Cassee van Nieuwkoop Europe en René de Vreede van de Rabobank Leiden-Haaglanden. Zij hebben de studenten beoordeeld op presentatietechnieken, samenwerking en innovativiteit.

Winnaars 
De eerste prijs van € 250,- was voor de tweedejaars studenten Joe Williams, Jens de Koning en Jorry van der Meulen. Zij hebben bij Rahmat Peijpers onderzoek gedaan naar Aquaponics: een duurzaam systeem voor het kweken van vissen en planten. Zij ontvingen deze prijs niet alleen vanwege hun pitch, maar ook door de onderlinge samenwerking. Het team bestond uit een technische man, een teler en een marketeer waardoor ze kansen zagen om een nieuw product op de markt te brengen.

De tweede prijs van € 150,- was voor Jim van der Zwet, Bram de Nooij en Koen Rutgrink. Deze tweedejaars hebben een onderzoek gedaan naar het verduurzaming/marketing in de keten. Hun conclusie: door zonnepanelen op een waterbassin te plaatsen, kunnen de energiekosten gereduceerd worden. Eerstejaars Ruben Leeuwenburg won de derde prijs van € 100,- voor zijn onderzoek naar logistieke aanpassingen in een loods van bloemengroothandel C. Leeuwenburg in Rijnsburg.

Inkijkje 
De Dragons Den is georganiseerd door Yuverta in samenwerking met Greenport Aalsmeer. Volgens Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer was de Dragons Den ook dit jaar weer geslaagd. “Het is mooi om te zien hoe studenten aan de slag gaan met een opdracht uit de praktijk: studenten krijgen een inkijkje in een tuinbouw- of handelsbedrijf en het levert de ondernemers iets op waarmee ze verder kunnen. Kortom, leerzaam voor de student en voor het bedrijf.”

Voor meer informatie:
Yuverta 
Burg. Roozenveld v/d Venlaan 7
4191 PL Geldermalsen
Tel: 0345 58 28 30
[email protected]  
www.yuverta.nl/   

Publicatiedatum: