Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PanAmerican Seed introduceert 'Sow Fast. Grow Fast.' programma

Nieuwe programma maakt extra verkoop mogelijk in het schouderseizoen

Tholen - Het volhouden van de tafels ná de verkooppiek in het voorjaar is voor veel kwekers vaak een uitdaging, vooral tegenwoordig, wanneer telers voorzichtiger zijn met het planten van grote hoeveelheden. Maar wat als telers hun lege tafels kunnen vullen en de planten klaar kunnen zijn voor extra verkoop in 10 weken of zelfs minder? Met het nieuwe programma van PanAmerican Seed, genaamd 'Sow Fast. Grow Fast.', kunnen zij gemakkelijk plannen maken voor extra verkoop in het 'schouderseizoen', de periode na het hoogseizoen. Het werd geïntroduceerd op de California Spring Trials in de Verenigde Staten, begin deze maand. "Telers over heel de wereld kunnen profijt hebben van dit programma", weet Eva Wijnker-van der Cruijsen-, Event & Project Coordinator bij PanAmerican Seed.


Lisa Lacy Product Manager met Impatiens Beacon, een van de varieteiten in het Sow Fast. Grow Fast.' programma.

Het programma
Het programma bestaat momenteel uit 113 rassen, waaronder 33 combo's en 20 series. Alle rassen zijn van zaad tot bloei klaar in 10 weken of minder. "We hebben naar ons assortiment gekeken en een lijst gemaakt van onze rassen die we hebben met een teeltperiode van 10 weken of minder. Dus alle rassen in het programma zijn van goede en bewezen genetica. En aangezien PanAmerican Seed het assortiment voortdurend uitbreidt, zal het aantal rassen in dit programma op zijn beurt ook toenemen."  

Voordelen kwekers wereldwijd
Volgens Wijnker-van der Cruijsen zullen kwekers van over de hele wereld profiteren van het 'Sow Fast. Grow Fast' programma. "Als de teeltduur korter is, zijn de kosten lager, de afzet frequenter en dat is iets waar kwekers over de hele wereld naar op zoek zijn", zegt ze. En de introductie komt precies op het juiste moment. "In Europa bijvoorbeeld hebben telers niet alleen te maken met inflatie, zoals in de VS, maar ook met de energiecrisis - de reden waarom velen minder hebben geplant - en het slechte voorjaarsweer dat hun verkoop heeft beperkt. Nu zijn ze op zoek naar mogelijkheden om extra verkoop in het schouderseizoen te genereren, dus het ideale moment om dit programma te introduceren." Maar ook in de landen waar de focus ligt op lage kosten-hoge kwantiteit verwacht Wijnker-van der Cruijsen dat dit programma veel belangstelling zal genereren.

FlowerTrials
Het programma is geïntroduceerd en voor het eerst gepresenteerd op de California Spring Trials, maar is wereldwijd beschikbaar. In juni presenteren ze het ook op hun locatie tijdens de FlowerTrials. Vragen? Stel ze gerust al tijdens de Dutch Spring Trials in mei. 

Voor meer informatie:
PanAmerican Seed
www.panamseed.com