Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geothermie Nederland bijeen rond 'Innovatie en kennisontwikkeling geothermie'

In een ledenbijeenkomst van Geothermie Nederland op 13 april is stilgestaan bij innovatie en kennisontwikkeling binnen geothermie. 

Wat is de bereidheid van de leden in de zaal om geld te besteden aan innovaties? Dat was een van de vragen, zo blijkt uit onderstaand verslag. Dagvoorzitter Hans Bolscher peilde direct de mening van de zaal met behulp van een stelling en opende hiermee de bijeenkomst.

Onder leiding van Radboud Vorage, bestuurslid van Geothermie Nederland en aardwarmteondernemer van het eerste uur, werd er inzicht verkregen in de initiatieven die op de werkvloer worden ondernomen. Aan de hand van een interview / vraaggesprek bevroeg Radboud een aantal partijen over de behaalde innovaties en ontwikkelingen.

Onder meer Gerard Fuite van Enconsol en Mark Gerritsjans van Veolia bespreken het onderwerp van corrosie. Wart Zonneveld van Floricultura legt in vogelvlucht uit hoe het project in Heemskerk tot stand is gekomen. Wim Bos van ECW Energy vertelt over de innovaties en ontwikkelingen van ECW.

Maurice Hanegraaf van TNO vertelt over de innovatie-initiatieven. Phil Vardon van de TU Delft vertelt over het geothermieproject in Delft en Korneel van der Meer van Huisman verteld over wat je kunt doen om corrosie in de put tegen te gaan. 

In aanloop naar de volgende presentatie van Marette legt Hans een volgende stelling voor aan de zaal:

Marette Zwambron van KWR vertelt over het project Warming UP wat overgaat in Warming up GOO. Bart van Reij van Geothermie Nederland introduceert het Meerjarig Geothermie Kennis en Innovatieprogramma wat hij begeleidde. 

Hans neemt het stokje over. Met een laatste stelling wordt aan de zaal de interesse gepeild voor dit meerjarig innovatieprogramma:

Hans benoemt dat het bestuur van Geothermie Nederland samen met TKI de mogelijkheden gaat onderzoeken om het programma daadwerkelijk tot uitvoer te brengen. Hans roept op om de onderwerpen in het programma waar vanuit onze leden interesse voor is door te geven aan het daarvoor aangegeven bestuurslid: Radboud Vorage.

Hans vertelt verder dat de website van Geothermie Nederland meer aandacht gaat geven en bieden voor een overzicht van bestaande innovatieprogramma’s en -projecten. Ook komt er een bijeenkomst over de verschillende subsidieregelingen en innovatietrajecten, dit wordt georganiseerd in samenwerking met RVO.

Hans bedankt Maurice en alle andere sprekers voor hun bijdragen. Het Innovatieplein wordt hierna geopend. Naast het Innovatieplein start er voor de geĂŻnteresseerden ook een rondleiding door het Innovatielab RCSG.

Bron: Geothermie Nederland 

Publicatiedatum: