Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adema maakt werkt van optimaliseren Fonds Kleine Toepassingen

Minister Adema van LNV informeerde de Tweede Kamer vrijdag over ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. De minister heeft het RIVM opdracht gegeven tot een groot langjarig onderzoek naar nieuwe testrichtlijnen voor de risicobeoordeling van neorologische aandoeningen, werkt toe naar voorzetting van een verbeterd Fonds Kleine Toepassingen (waarover eind 2023 meer bekend moet zijn) en wil deze zomer een regeling open stellen om in kaart te brengen welke alternatieven voor glyfosaat er zijn. 

De minister biedt bij de bespreking van de stand van zaken rondom de uitvoering van acties uit het coalitieakkoord en het Uitvoeringsprogramma Toekomstvisie gewasbescherming 2030 ook diverse rapporten aan, waaronder over het Fonds Kleine Toepassingen en ontheffingen voor natuurlijke vijanden. In principe is het namelijk verboden om dieren of eieren van dieren uit te zetten, dit geldt dus ook voor biologische bestrijders.  

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit