Terugroepactie Ficus door IKEA in België na vondst Q-organisme

IKEA vraagt alle klanten die tussen 1 januari en 31 maart 2023 in België een Ficus Microcarpa Ginseng plant in potmaat 14 cm en 22 cm hebben gekocht, contact op te nemen met IKEA voor volledige terugbetaling.

Daarom wordt de plant Ficus Microcarpa Ginseng teruggeroepen in potmaten 14 cm en 22 cm omdat er Meloidogyne, een soort nematode (worm), op de wortels is aangetroffen. De Meloidogyne is een quarantaine-nematode volgens de EU-verordening.

Er is geen veiligheidsrisico of gezondheidsrisico voor consumenten verbonden aan de Meloidogyne maar het vormt wel een gevaar voor planten. Er bestaat momenteel geen behandeling tegen deze nematode.

Beschrijving van het product :
- Naam van het product: Ficus Microcarpa Ginseng in potmaten 14 cm en 22 cm
- Artikelnummers: 30432724 en 40432728
- Plantenpaspoorten nummers: NL-106381326 of NL-299175448

De planten kunnen in elke IKEA winkel worden geretourneerd voor volledige terugbetaling. Er is geen bewijs van aankoop (kassaticket) vereist. Doe de plant in dubbele plastic zakken voordat men ze vervoert om het risico van verspreiding van de Meloidogyne te minimaliseren.

Bron: FAVV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.