Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
inzicht in grond, gewas en water

Eurofins Agro viert 95-jarig bestaan

Eurofins Agro vierde 12 april 2023 haar 95-jarig bestaan. Al bijna een eeuw voert Eurofins Agro betrouwbare en innovatieve analyses van o.a. grond, gewas, water, mest en compost. Zo draagt Eurofins Agro met data bij aan het verbeteren van opbrengst, kwaliteit en aan het verduurzamen van de voedselproductie in meer dan 25 landen.

Verduurzaming van landbouw en natuur gebaseerd op feiten
"De wereld staat voor ingrijpende opgaven, als het gaat om het verbeteren van natuur, het voorkomen van verdere klimaatverandering, het voeden van 9 miljard mensen en het optimaliseren van de waterkwaliteit. Het realiseren van oplossingen voor een leefbare wereld begint met zorg voor een gezonde bodem."


Joris van Benthum van Eurofins Agro

"Grondonderzoek geeft inzicht in bodemgezondheid in landbouw en natuur en is een praktisch instrument om te monitoren of de doelstellingen van bijvoorbeeld CO2-opslag en van de stikstofaanpak op afgesproken ijkmomenten zijn gerealiseerd. De data die Eurofins Agro levert, is de basis voor optimalisatie van de agrarische productie én voor een feitelijke analyse van de staat van de natuur."

Rijke geschiedenis
De agro-divisie van Eurofins kent een rijke geschiedenis. Het begon in 1928 bij het Rijkslandbouwproefstation, het latere Instituut voor Bodemvruchtbaarheid, in Groningen. Professor en bodemkundige ir. Joost Hudig startte met grondonderzoek voor boeren. Aan de uitkomsten van dat onderzoek koppelde hij een advies. Eerst voor de zuurgraad (pH) en later ook voor fosfaat (P), kalium (K) en stikstof (N).

Dat was een groot succes; de opbrengsten stegen dankzij het nieuwe inzicht. Samen met de boeren werd daarom een apart laboratorium opgezet voor routinematig onderzoek, het Bedrijfslaboratorium voor Grond- en Gewasonderzoek (BLGG). In 2015 nam Eurofins Scientific het laboratorium over en werd de naam Eurofins Agro.

Oorspronkelijk was Eurofins Agro gevestigd in Haren. Na de oorlog, in 1948, verhuisde het lab naar Oosterbeek en in 2011 verhuisde het lab van Oosterbeek naar Wageningen.

Marktleider
Tegenwoordig heeft Eurofins Agro in Wageningen een modern, geaccrediteerd, laboratorium met de nieuwste technieken, een hoge mate van automatisering en robotisering. Eurofins Agro biedt analyses aan diverse klantgroepen van boeren tot universiteiten, van paardenliefhebbers tot studiegroepen, van glastuinbouw tot overheden en ook bloembollensector. Kortom het gehele speelveld rondom plant, dier, water en grond. Naast het laboratorium hebben ze een netwerk met deskundige monsternemers over heel Nederland, altijd dicht bij de klant, paraat voor advies en dienstverlening.

Innovatie
Moderne analysemethodes en wetenschappelijke inzichten vormen de basis voor het werk van Eurofins Agro. Een team van specialisten werkt iedere dag aan het optimaliseren van methodes, het creëren van nieuwe inzichten en toepassingen. Dit doen ze bij voorkeur samen met klanten. Innoveren is een teamsport met resultaten uit de praktijk.

Een van die voorbeelden is het inzetten van Nabij-Infrarood Reflectie Spectroscopie (NIRS) voor de analyse van ruwvoer, grondstoffen, bodem- en mestmonsters. Een snelle, schone en zeer nauwkeurige methode, die wereldwijd inzetbaar is. Hiermee kunnen we o.a. de koolstofvastlegging, vele grondkarakteristieken en het bodemleven op een duurzame wijze meten zonder het gebruik van chemicaliën.

Voor meer informatie:
Inez Sina
Eurofins Agro
Mob: +31 (0)6 5200 2179
[email protected]
www.eurofins-agro.com

Publicatiedatum: