Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kjell Duijvestijn, FlowerHandlers:

"Met groei online verkoop groeit ook vraag naar verwerking"

Tholen - Directe verkoop en verkoop via alle mogelijke online platformen zoals Floriday is een groeiende tak van sport voor kwekers. Dat heeft gevolgen voor de verwerking van de bloemen en planten op de kwekerij want, behalve nieuwe mogelijkheden, brengt dat ook extra handelingen met zich mee. Hulp kan dan uitkomst bieden.

Met dat idee zijn Kjell Duijvestijn en Sander van Veldhoven drie jaar geleden FlowerHandlers BV gestart. Op hun locatie op de veiling in Naaldwijk kunnen kwekers hun voorraad gekoeld opslaan. Vanuit deze voorraad wordt dagelijks na-verkocht aan alle mogelijke partijen in Naaldwijk, Rijnsburg en Aalsmeer, zelfs voor de buitenlandse markt. Het product kan hier eventueel ook verpakt, gestickerd, gebonden en gepelletiseerd worden.

Directe gevolg is dat het product nog sneller bij de (eind)klant arriveert en doordat de logistieke processen worden uitbesteed aan Flowerhandlers kunnen kwekers zich meer op eigen bedrijfsprocessen richten. Daarnaast kunnen kwekers hun product op de dag zelf langer te koop aanbieden.

“Kwekers hebben niet altijd de mankracht en tijd om hun producten efficiënt af te leveren, of de faciliteiten om product om te pakken in eenmalige exportdozen. Indien gewenst kan na het verpakken het product door middel van het vacuumcooling proces ook nog in onze vacumeercel. Dit zodat de kerntemperatuur van de verpakte producten tot zo’n 3,5 Celsius wordt teruggebracht”, vertelt Kjell. “Wij hebben de mensen, de kennis en de faciliteiten om kwekers hierin te ontzorgen en we zien de vraag hiernaar groeien.”

“We kunnen razendsnel distribueren, naar klanten of de klok in Naaldwijk, maar ook naar kopers in Aalsmeer en Rijnsburg”, besluit Kjell “Tot nog toe deden we dat een beetje onder de radar, kwekers kwamen bij ons via mond op mond reclame. Maar we kunnen veel meer aan, we zijn hier goed in en willen graag uitbreiden.”

Voor meer informatie:
FlowerHandlers BV
Tel.: +31 (0)6 53608302
[email protected] 
www.flowerhandlers.nl