Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

First Lady Jill Biden doopt Hobaho tulp met haar naam

First Lady Jill Biden, echtgenote van de Amerikaanse president Joe Biden, doopte woensdag in Washington een door Hobaho by Dümmen Orange ontwikkelde tulp die haar naam draagt. In de residentie van de Nederlandse ambassade verklaarde ze dat ze het een eer vond om met een naar haar vernoemde tulp in de lijn van First Ladies te worden opgenomen. Andere Amerikaanse presidentsvrouwen gingen haar voor, waaronder Laura Bush in 2014.

De Jill Biden is ontwikkeld door Hobaho by Dümmen Orange, in samenwerking met kwekersvereniging Remarkable Tulips. De tulp is lang en elegant, heeft een vriendelijke abrikooskleur en de franjes van de bloem zijn een knipoog naar de kenmerkende ‘fringe’ van de First Lady. De franjes glinsteren als de zon erop schijnt, passend bij het optimisme waar Jill Biden om bekend staat.

Foeke Gardenier, Directeur van Hobaho by Dümmen Orange: ‘Jill Biden vertelde me dat ze haar tulp erg mooi en bijzonder vindt. Ik heb haar wat bloembollen beloofd voor in haar bloementuin bij het Witte Huis.’

De tulp is een van de krachtigste, internationaal herkenbare symbolen van Nederland en nog altijd mateloos populair in Amerika. Jaarlijks worden er vanuit Nederland zo’n 1 miljard bloembollen geëxporteerd naar de Verenigde Staten, waarvan ongeveer 45 procent tulpen.

Foeke Gardenier: "Het veredelen van tulpen, dus het creëren van specifieke kleuren, vormen en andere kenmerken, is een proces dat vele jaren kan duren. De basis voor de Jill Biden hebben we twintig jaar geleden al gelegd. Het is behalve een hele mooie, ook een hele sterke tulp."

Hobaho by Dümmen Orange is al meer dan honderd jaar gespecialiseerd in de veredeling, bemiddeling en veiling van bloembollen, knollen en vaste planten. Het testcentrum van Hobaho in Lisse veredelt sierbolgewassen en doet onder meer onderzoek naar resistenties.

Voor meer informatie:
Hobaho by Dümmen Orange
www.hobaho.nl

Publicatiedatum: