Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
16 mei, Wageningen

Nominaties Jan Ritzema Bos Prijs worden bekendgemaakt op voorjaarsbijeenkomst

De Jan Ritzema Bos Prize is de prijs voor het op heldere wijze verwoorden en presenteren van een promotieonderzoek op het gebied van plantgezondheid en dit zodoende toegankelijk maken voor een breed publiek. De prijs wordt toegekend door de Koninklijke Nederlandse Plantenziektekundige Vereniging (KNPV).

Vanuit vier verschillende universiteiten hebben zich promovendi aangemeld om mee te dingen naar de JRB Prize 2023, die tijdens de KNPV-voorjaarsbijeenkomst op 16 mei wordt uitgereikt. Alle kandidaten hebben in maximaal 450 woorden hun promotieonderzoek beschreven. Een deskundige jury, bestaande uit Kirsten Leiss, Geert Pinxterhuis en Piet Vlaming, staat nu voor de taak om uit de ingestuurde samenvattingen drie kandidaten te selecteren. Bij de beoordeling let de jury o.a. op duidelijke uitleg van het wetenschappelijk onderzoek en op maatschappelijke relevantie.

Bekendmaking kandidaten
Over twee weken (na 18 april) maakt de KNPV bekend welke drie kandidaten genomineerd zijn en tijdens de KNPV-voorjaarsbijeenkomst op 16 mei een presentatie zullen geven over hun promotieonderzoek naar plantenziekten en gewasbescherming. Na afloop van de presentaties bepaalt de jury wie met de JRB Prize naar huis gaat. Wilt u ook aanwezig zijn bij deze presentaties en bij de feestelijke prijsuitreiking?  Klik hier om u aan te melden.

‘Hoe leg ik dat nu uit?’
Naast de presentaties voor de JRB-Prize is er tijdens de bijeenkomst op 16 mei ook een interessante lezing over ‘Populariseren van plantgezondheid: aanraders en valkuilen’ voor iedereen die zichzelf wel eens afvraagt ‘Hoe leg ik dat nu uit?

Gert van Maanen, hoofdredacteur van Bionieuws - het vakblad voor biologen, zal toelichten hoe je een ingewikkeld onderwerp of wetenschappelijk onderzoek begrijpelijk kunt verwoorden.

bron: KNPV

Publicatiedatum: