Omgeschakelde Kwekerij Lageschaar Vaste Planten en webshop Sprinklr gaan samenwerken

Vanaf dit voorjaar verkoopt bio-webshop Sprinklr ook tuinplanten van Lageschaar Vaste Planten. Dankzij deze samenwerking wordt het assortiment aan biologische tuinplanten voor particulieren flink groter.

"De markt voor biologische tuinplanten groeit enorm, het aantal handelskwekerijen dat bio aanbiedt blijft daarbij achter", zegt Suzanne van Straaten van Sprinklr, de webshop die gespecialiseerd is in biologische tuinplanten voor particulieren. "We zijn ontzettend blij dat Lageschaar Vaste Planten sinds vorig jaar is omgeschakeld naar biologisch en we met deze partij het aanbod aan biologische tuinplanten voor onze klanten kunnen verbreden."Meer bio-kwekers van belang om de markt verder te vergroten
Webshop Sprinklr, die in 2022 een omzet draaide van 2 miljoen, wil biologische tuinplanten gemakkelijk beschikbaar maken voor iedereen. Omdat tuincentra nog maar mondjesmaat biologische tuinplanten aanbieden, zijn veel mensen aangewezen op online bestellen. "We streven naar een breed assortiment, zodat je ook flink wat te kiezen hebt als je wil tuinieren zonder pesticiden", zegt van Straaten. "Met Lageschaar als leverancier kunnen we weer nieuwe soorten aanbieden. Bovendien kweekt Lageschaar niet voor de zogenaamde visuele teelt, maar in kleinere potjes en zonder mooi label. Daardoor kunnen we de planten iets goedkoper aanbieden, waarmee we hopelijk een nieuwe doelgroep aan het biologisch tuinieren kunnen krijgen."

De belangrijkste leverancier voor Sprinklr is Kwekerij Verhoeven in Brabant. Sprinklr heeft verder onder meer banden met Kwekerij Aaldering-De Stek, De Tuinakker, Hoogeveen en De Bierkreek.

Lageschaar: omgeschakeld sinds 2022
Lageschaar Vaste Planten werd in 1977 opgericht door Laurens Lageschaar. Inmiddels bestiert zoon Marten Lageschaar de kwekerij in Gelderland. In 2022 kreeg de kwekerij het Skal-certificaat. "We zijn hier elke dag bezig met biodiversiteit, met het kweken van zo sterk mogelijke planten, met de wens de wereld groener en mooier te maken", zegt Marten Lageschaar. "Dan weet je diep van binnen dat het echt het beste is om te omschakelen naar biologisch." Lageschaar kweekt voornamelijk voor hoveniers en groenvoorzieners en voor het beplanten van hun eigen groenprojecten.

Klik hier voor een blog van Sprinklr over de samenwerking.

Voor meer informatie:
Sprinklr
Displaystraat 19
1033 RZ Amsterdam
020 7852857
info@sprinklr.co 
www.sprinklr.co 

Lageschaar Vaste Planten
Groot Deunkweg 3
7122 RS Aalten
0543 451084
info@lageschaar.nl 
www.lageschaar.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.