Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PLNTS neemt Bloomique over

Plantenwebshop PLNTS heeft Bloomique en diens eigenaar Herbie, dat gespecialiseerd is in de logistieke verwerking van goederen voor retailers en webshops, overgenomen. Met deze nieuwe overnames versterkt PLNTS zijn top-5 positie in de markt, dat in december van vorig jaar ook al 123Planten.nl en 123kantoorplanten.nl overnam.

Bloomique is actief in 10 landen en biedt een assortiment van meer dan 2000 kamer- en tuinplanten. De producten komen rechtstreeks van de kweker. Met het consumentenlabel Bloomique heeft Herbie hiernaast sterke posities op marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon met een optimale online plantbeleving.


Jesse Mostert en Harm van Dalen

Middels een buy-and-build strategie bouwt het plantenplatform aan een solide groep binnen de online plantenmarkt, die moet bijdragen aan het verder internationaliseren van de organisatie. De strategie is uitgestippeld met Triple Group en Marktlink. Marktlink adviseerde PLNTS bij de overname en verzorgde het juridische gedeelte van de transactie.

Oud mede-eigenaar Harm van Dalen blijft werkzaam binnen de nieuwe structuur van PLNTS. “Veel bedrijven willen graag de logistieke activiteiten rondom de e-fulfilment van groen uitbesteden. Met de toevoeging van Herbie aan het platform van PLNTS maken we optimaal gebruik van de synergie tussen de verschillende bedrijven. Door de krachten te bundelen kan er optimaal worden geprofiteerd van kostenefficiency en schaalvoordelen. Hiermee zijn we nog beter in staat om bestaande én nieuwe retailers inclusief webshops aan te sluiten op het platform van Herbie.”

PLNTS is een e-commerce platform voor plantenliefhebbers, ontstaan uit de familiekwekerij Mostert in Nieuwerkerk aan de IJssel die sinds 1860 bestaat. Vier broers uit de vierde generatie van de familie besloten onder de naam BabyPLNTS kleine kamerplanten te kweken. Om hun liefde voor het vak te delen koppelden zij hier in 2018 een online platform aan. Dit platform is inmiddels uitgegroeid tot een online community met een webshop, waar zeldzame planten, huiskamerplanten en kleine babyplanten worden verkocht, alsmede de producten om de planten goed te kunnen verzorgen.

Jesse Mostert van PLNTS: “Ik kijk uit naar komend jaar, waarin wij verdere groei verwachten van ons mooie platform en onze liefde voor planten nog verder kunnen delen. Met onze huidige en toekomstige overnames in een versnipperde markt willen wij verandering brengen.”

“Bij PLNTS worden vanuit één distributiecentrum verschillende webshops en verschillende klanten bediend, waardoor er enorm veel synergievoordelen te behalen zijn,” aldus Marktlink adviseur Jeffrey Scholtens. “In het kader van kostenefficiency slaat deze propositie bij veel verschillende marktpartijen aan, waaronder Herbie. Wij zijn met verschillende marktpartijen in gesprek om PLNTS verder te verstevigen in de markt middels overnames, maar staan ook altijd open voor nieuwe kennismakingen.”

“Groot denken, maar de juiste stappen zetten om er te komen, dat is wat we met elkaar doen in dit traject. Aan ambitie en lef ontbreekt het daarbij gelukkig niet,” voegt Marcel Eek van Triple Group toe.

bron: PLNTS

Publicatiedatum: