Dit jaar bestaat de productlijn Festival Colours van Kwekerij Wouters tien jaar. Dit jaar heeft de kweker bovendien de compleet nieuwe productlijn ‘Bloementuin’ gelanceerd. Zo worden verschillende consumentgroepen bediend.

Tien jaar geleden introduceerde Kwekerij Wouters de productlijn Festival Colours; een lijn van gemaksproducten waarmee de consument direct geniet van kant-en-klaar kleurrijk perkgoed.

“De afgelopen tien jaar zaten vol met innovatie. Het lijkt misschien makkelijk om een succesvol merk te onderhouden, maar dat is het allerminst”, vertelt René Wouters, directeur. “Wat begon met een 12-cm mixlijn is in 10 jaar uitgegroeid tot een collectie met meer dan 100 verschillende producten; van mix-schalen tot decoratieve hangpotten met AquaEasy-systeem. We hebben continu producten toegevoegd voor kant-en-klaar plantplezier.”

Plukbloementuin
De nieuwste productlijn heet ‘Bloementuin’ en focust op de tuinliefhebber met groene vingers. Deze groep houdt van tuinieren, heeft een weelderige tuin met veel bloemen en vindt het bovendien leuk om er zelf uit te oogsten. Met dit product maakt de consument succesvol zijn eigen verwilderde plukbloementuin. In een 12 cm-kweekpot wordt een vijftal plukbloemenmixen aangeboden met elk hun eigen karakter, van geurend tot vlinderlokkend. “Het is een halfwas; de consument hoeft de planten slechts nog af te kweken”, aldus René Wouters.

Eigen proeftuin
Net als alle andere producten wordt ook de ‘Bloementuin’ uitgebreid getest in de proeftuin. Hier worden niet alleen de groeiresultaten van de planten beoordeeld, maar ook de consumentenwaarde. De proeftuin wordt vanaf medio juni t/m eind augustus opengesteld voor genodigden.

Voor meer informatie:
Kwekerij Wouters
Enserweg 3a
8307 PJ Ens
info@kwekerijwouters.nl
www.kwekerijwouters.nl