Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tank Level Indicator gaat de grens over:

"Je wilt zien hoeveel water er in een tank zit, niet hoeveel eruit is"

Tholen - Met zijn Tank Level Indicator heeft Aad Verduijn de afgelopen jaren al meer dan 100 watersilo’s beter afleesbaar gemaakt. De eenvoudige oplossing gaat inmiddels ook veelvuldig de grens over.

Het aflezen van de status van een watersilo lijkt een eenvoudig iets, maar was Aad Verduijn een doorn in het oog. “Je kunt een drijver in de watersilo hangen, maar dan krijg je altijd het omgekeerde antwoord. Je wilt niet zien hoeveel water er uit de tank is, je wilt zien hoeveel water er nog in zit.” 

Tank Level Indicator
Enkele jaren geleden besloot hij hiervoor een oplossing te ontwikkelen en via zijn eigen bedrijf Avecon op de markt te brengen. Het principe van de Tank Level Indicator is gebaseerd op een drijver in de silo en een indicator aan de buitenzijde van de silo die met een stevig koord aan elkaar zijn verbonden. Met behulp van vier slimme koordgeleiders geeft de indicator de werkelijke inhoud van de silo duidelijk aan.

De Tank Level Indicator is geheel in kunststof uitgevoerd en wordt met een roestvrijstalen beugel aan de silo gemonteerd. De indicator wordt aan de buitenzijde beschermd door een transparante UV-bestendige buis. Hiermee is het product een simpeler alternatief voor elektronische niveaumetingen via de cloud of de procescomputer. “Het is eigenlijk heel eenvoudig”, bevestigt Aad, die de Tank Level Indicators zelf in elkaar zet. “En dat moet het ook zijn, want dan kan er ook zo min mogelijk aan kapot.”

Inmiddels werken telers wereldwijd met de Tank Level Indicators. Ze kunnen direct bij Avecon bestellen en deze op hun bestaande watersilo installeren, of ze ontvangen het direct bij hun silo, want partners als Genap zien de meerwaarde ervan ook en bieden de oplossing aan hun klanten aan. Daarmee verschijnt de Tank Level Indicator op watersilo’s van Ameland tot aan Mexico en Vietnam.

Voor meer informatie:
Avecon Horti Expertise
[email protected] 
www.avecon.nl