Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
chemicaliën geen plek meer in het reinigingsschap

Intratuin haalt de bezem door schoonmaakassortiment

Intratuin neemt afscheid van chemische schoonmaakmiddelen. Als een van de grootste groenaanbieders is Intratuin op missie om de Nederlandse tuinen – en inmiddels ook die van Duitsland en België – te vergroenen. Duurzaamheid neemt om die reden een belangrijke positie in in haar beleid. Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin, legt uit: “Daarbij hoort ook dat we kritisch kijken en blijven kijken naar ons assortiment. Achter de schermen zijn we al een tijd bezig met het uitfaseren van alle chemische gewasbescherming- en bestrijdingsmiddelen. En met succes. Sinds dit jaar verkopen we enkel nog biologische varianten, met uitzondering van enkele biocides. De schoonmaakproducten die we verkopen konden niet achterblijven.”

Eind 2022 nam Kleinbussink het besluit om chemische schoonmaakmerken uit de Intratuin-schappen te weren. Een rigoureuze en omzettechnisch riskante keuze, maar naar eigen zeggen hoognodig: “Als grootste groenaanbieder van Nederland moeten we een voortrekkersrol nemen in het proces naar verduurzaming. Dat betekent dat we afscheid nemen van schoonmaakproducten die het behoud van biodiversiteit tegenwerken en een negatieve impact op het milieu hebben.” Sinds begin dit jaar biedt Intratuin alleen nog duurzame schoonmaakmiddelen aan, waaronder een duurzame schoonmaaklijn die ze ontwikkelde in samenwerking met Pokon Naturado.

bron & foto: Intratuin

Publicatiedatum: