Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene DPA-pallet wordt vervangen door de DPA HT pallet

De komende periode zal de bekende groene DPA-pallet worden vervangen door de DPA HT pallet. "In steeds meer landen moeten houten verpakkingen voldoen aan de ISPM15 eis. Dit geldt ook voor pallets als deze worden geëxporteerd of geïmporteerd", aldus Quality Pack.
Van oud naar nieuw

DPA HT-pallets zijn pallets die voldoen aan de eisen conform ISPM15. Dit betekent dat alle pallets behandeld moeten zijn door middel van Heat Treatment. Op deze manier wordt het ongedierte verwijderd uit houten verpakkingen. Dit is verplicht voor alle houten verpakkingen die worden geëxporteerd of geïmporteerd buiten de Europese Unie.  

De pallets krijgen op de middenklossen een IPPC stempel, het merkteken van ISPM15. Kenmerkend voor de nieuwe DPA HT pallet is dat deze niet meer de oorspronkelijke groene kleur zal hebben. De aanwezige groene DPA-pallets die nog in de sector aanwezig zijn, kunnen gewoon uitgegeven worden. De uitfasering hiervan zal naar verwachting in het voorjaar afgerond zijn.

Quality Pack voert de begeleiding van deze omschakeling en de distributie van de nieuwe DPA HT pallets uit.

Voor meer informatie:
Quality Pack 
T  +31 (0)180 555 999
[email protected] 
www.qualitypack.nl 

Publicatiedatum: