Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloombux als bol of haag

De Bloombux is een look-a-like van de buxus maar dan mét bloemen. Bovendien hoef je met deze groenblijver niet te vrezen voor buxusmot of -schimmel. In 2023 is de ziekteresistente tuinplant verkrijgbaar in twee kleuren (licht- en donkerroze) en in twee vormen (bol en haagplant).

In model
Bloombux is eigenlijk een bijzondere dwergrhododendron met smalle, frisgroene blaadjes. In mei en juni zit de plant vol met bloemen. Afhankelijk van de soort zijn die licht- of donkerroze. De bloemen zijn ongeveer 8 cm groot en zitten vol met nectar. Daardoor zijn ze extra aantrekkelijk voor vlinders en hommels. Doordat de dwerg-rhododendron compact groeit, kun je ‘m in haast elk gewenste vorm snoeien. Bijvoorbeeld als ‘buxusbol’ of als strakke haag. Als je snoeit, doe je dat na de bloei (in juli). Omdat de plant een trage groeier is, blijft hij lang mooi in model. Een knipbeurt per jaar volstaat.

Verzorging
Je hebt geen groene vingers nodig voor de ijzersterke Bloombux. Je kunt ‘m op elk moment van het jaar in de tuin planten. De plant houdt van een plekje in de zon of halfschaduw, maar stelt geen eisen aan de bodem. Of de grond nu kalkrijk, zanderig, klei- of veenachtig is, Bloombux vindt het allemaal prima. De plant is bladhoudend en winterhard.

Bron & foto's : Bloombux

Publicatiedatum: