Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fiets langs zeven telers tijdens Kom in de Kas rond Venlo

Op zondag 2 april zet Brightlands Campus Greenport Venlo de deuren van de campus open tijdens Kom in de Kas. Prikkel je zintuigen met lokale groenten en fruit, ontdek de wereld van de groenteveredeling, laat je inspireren door de wereld van artificial intelligence, fiets je eigen gezonde smoothie bij elkaar op een smoothiefiets en bekijk wat studenten van Fontys, HAS Hogeschool en Yuverta doen op de Venlose campus.

Tijdens Kom in de Kas openen groenten-, bloemen- en plantentelers in heel Nederland hun bedrijf voor geïnteresseerde bezoekers. Dit jaar doet Brightlands Campus Greenport Venlo voor de 2e keer mee aan Kom in de Kas.

Kookworkshop en zaadtechnologie
Bezoekers maken bij de stand van BASF’s vegetable seeds business kennis met de wereld van de groenteveredeling met proefjes en een quiz. Kokkerelli geeft speciale kookworkshops voor kinderen waarbij de jonge bezoekers zelf gerechtjes maken met verse groente en fruit uit de regio. Bij campusbewoner Innoveins Seed Solutions krijgen de bezoekers een kijkje in de wereld van de zaadtechnologie en Bluehub organiseert een Open Brains middels het platform Agrotoerisme. Bij de stand van De Gezondste Regio kunnen kinderen – en volwassenen - op een echte smoothiefiets hun eigen gezonde smoothie ‘in elkaar’ fietsen.

Plasma en cityfarming
Bij Blue Plasma draait het om plasma, een natuurlijk verschijnsel, dat ontstaat wanneer energie zich door de lucht verplaatst. Met slimme technieken kan plasma ingezet worden in de food, agro en voedselverwerking om op een schone, duurzame en veilige manier te desinfecteren. Bij het Test, Taste en Concept Center ontdekken bezoekers of ze een supertaster zijn en studenten van Yuverta, Fontys en HAS Hogeschool laten zien hoe ze zelf een mini BrightBox hebben ontwikkeld: een nieuwe manier van telen zonder daglicht op meerdere lagen. Bij de AI Academy kunnen bezoekers zich verbazen over de toepassingen van kunstmatige intelligentie in alle facetten van ons leven.

Gezondheid en geluk
Volgens Jean Aerts, bestuurslid van Glastuinbouw Nederland en voorzitter van de regio Limburg, is de deelname van campus heel logisch. “De glastuinbouw is producent én leverancier van gezondheid en geluk. We dragen met onze producten bij aan de gezondheid en het welzijn van de samenleving, dat blijkt ook uit onderzoek bij onder andere Brightlands. Op de Venlose campus draait het om gezonde en duurzame voeding. De innovaties die daar ontwikkeld worden, landen snel in de sector. Daarnaast wordt er veel onderzoek gedaan naar de effecten en inhoudsstoffen van groente en fruit waarmee we ons als sector in de toekomst echt kunnen onderscheiden. Kortom. Brightlands is voor de tuinbouw in de regio een hele belangrijke partner.”

In de regio
Tijdens Kom in de Kas in Limburg op zondag 2 april is er een fiets- en autoroute langs de tuinbouwbedrijven in de regio. Naast Brightlands zetten zeven tuinbouwondernemers hun deuren open voor het grote publiek om te laten zien waar zij trots op zijn en op welke manieren zij bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van de provincie. De deelnemende bedrijven zijn Bakker Sweet Peppers en Schreurs Planten (onderdeel van de Gipmans Group) in Sevenum, Bejo, Hendrix-Rasing Aardbeien en B&B Plant in Melderslo en groentebedrijf Baetsen in Grubbenvorst en snacktomatenkweker Westburg in Californië.

Voor meer informatie:
Kom in de Kas
[email protected]
https://www.komindekas.nl/ 

 

Brightlands
Campusgebouw Villa Flora
Villafloraweg 1 
5928 SZ Venlo
+31 77 850 33 61
[email protected] 
https://www.brightlands.com/ 

Publicatiedatum: