CJ Orchids stapt over op bio based pluggen van Organic Shapes

CJ Orchids heeft is per 1 januari 2023 overgestapt op de 4-sterren bio based pluggen van Organic Shapes uit Wateringen. De pluggen van Organic Shapes zijn bio based gecertificeerd.

Arie Verdoorn van CJ Orchids in de kas met jonge planten

Afgelopen zomer verkreeg Organic Shapes, naar eigen zeggen als eerste substraatbedrijf ter wereld, het “OK bio based” 4 sterren certificaat van TŪV AUSTRIA voor al haar gestabiliseerde substraten. Naast een optimale groei van zijn jonge planten, was dit een belangrijke reden voor CJ Orchids om te kiezen voor Organic Shapes.

“We zijn erg gelukkig met de nieuwe bio based pluggen van Organic Shapes,” zegt Arie Verdoorn van CJ Orchids. “We hebben een uitgebreide testfase doorlopen en zijn tot de conclusie gekomen dat deze plug uitstekend past in ons streven naar een zo gering mogelijke ecologische voetafdruk voor onze producten. Daarnaast geven de kwalitatief hoogwaardige pluggen een zeer uniforme gewasgroei en beworteling. En dat de prijs van de bio based pluggen vergelijkbaar is met andere pluggen in dit segment, is opmerkelijk. Normaal gesproken zijn bio based producten duurder dan vergelijkbare producten met een fossiele backbone."

“Phalaenopsis stelt hoge eisen aan het substraat waarin het als klein weefselkweek plantje moet gaan wortelen", voegt Erik de Ruiter, sales manager bij Organic Shapes, toe. "Phalaenopsis laat direct zien wanneer het zich niet prettig voelt in het medium, en corrigeren betekent groeiachterstand of uitval. Onze pluggen worden gebruikt voor de eerste beworteling vanuit zaad, stek of TC en zijn zeer bepalend voor de kwaliteit van de plant in de vervolgfase van de opkweek. Met een testfase van 1,5 jaar bij Arie heeft onze bio based plug zich overduidelijk bewezen."

Voor meer informatie:
Organic Shapes
Erik de Ruiter
De Lierseweg 9
2291 PD Wateringen
+31 (0)6 3004 0868
erikderuiter@organic-shapes.com
www.organic-shapes.com 

 

Voor meer informatie:
CJ Orchids BV
Jacob Ekelmansstraat 46
5311BA Gameren
T: +31 (0) 418 745 700
sales@cjorchids.com 
www.cjorchids.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.