Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Hoe de klimaatdoelen van de glastuinbouw te halen?”

De energiemarkt is afgelopen jaar onvoorspelbaarder geworden met onwerkelijke prijzen. Dit heeft de tuinbouw hard geraakt. De klimaatdoelen voor 2030 komen ondertussen steeds dichterbij. De WKK is een reddingsboei gebleken maar duurzame energieprojecten hebben het zwaar, vooral vanwege de methodiek van de SDE+-subsidie. Hoe moet dat verder? Welk kader is nodig voor een toekomstbestendige en duurzame glastuinbouw? BlueTerra organiseert op vrijdagmiddag 10 maart a.s. haar jaarlijkse Tuinbouw Energiedag, met sprekers uit het veld en een netwerkborrel.

De dag zal worden ingeleid door Adri Bom-Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland) over haar visie op de verduurzaming van de sector. Vervolgens wordt in een panelgesprek met Rien Bot (directeur AgroEnergy), Leon Ammerlaan (kwekerij Ammerlaan TGI) en een deelnemer van de overheid verder ingegaan op wat de glastuinbouw nu nodig heeft.

Na de koffiepauze komen innovaties aan bod: Bas Godschalk van IF Technology gaat in op de ervaringen met hogetemperatuur warmteopslag op Agriport A7, Arjen de Jong (directeur BlueTerra) vertelt over het nieuwe waterstofprogramma voor de glastuinbouw. Tot slot komen twee startups aan het woord over praktijkervaringen van hun innovaties bij Koppert Cress: Sadiq Van Overbeek van PAR+ vertelt over ervaringen met innovatieve diffuse coatings en Liesanne Wieleman introduceert de Thermeleon warmteopslag. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden voor de middag kan hier. De kosten voor deelname aan deze middag inclusief lunch en borrel zijn 75€ ex. btw voor tuinders en € 150 ex. btw voor overige bezoekers. Bij inschrijving geldt: vol-is-vol.

Voor meer informatie:
BlueTerra
[email protected]
www.blueterra.nl    

Publicatiedatum: