met afgiftedatum fytosanitair certificaat 1 maart 2023 en later

Invoerverbod Xylella-waardplanten uit 15 derde landen

Op basis van verordening (EU) 2020/1201 is import van plantmateriaal vatbaar voor Xylella fastidiosa (planten voor opplant, met uitzondering van zaden) niet langer toegestaan vanuit de volgende 15 derde landen als het fytosanitaire certificaat is afgegeven op of na 1 maart 2023. Daarop wijst de het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB).

Het gaat om de volgende landen: Argentinië, Chili, China, Colombia, Ecuador, Filipijnen, India, Indonesië, Jordanië, Oeganda, Oezbekistan, Peru, Sri Lanka, Tanzania en Vietnam.

De NVWA heeft besloten deze wijziging vanaf donderdag 2 maart a.s. in te laten gaan.

De lijsten met wél toegelaten derde landen, gebieden en productielocaties worden door de NVWA bijgehouden en gepubliceerd in ‘Attachment 1: Xylella’ van de checklist Bijschrijvingen bij import anders dan groenten en fruit. Woensdag 1 maart a.s. zal de bijgewerkte checklist hier worden gepubliceerd.

De NVWA komt zelf ook met meer inhoudelijke details op haar website en heeft daarnaast de betrokken belangenorganisaties al geïnformeerd.

Bron: KCB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.