Tuincenter Claes uit Edegem is uitgeroepen tot Beste Tuincentrum van Vlaanderen. Genker Plantencentrum uit Genk en De Pauw Tuinplantencentrum uit Bornem kwamen uit op een gelijke score en dus op een gedeelde tweede plaats. Dat werd op 17 februari bekendgemaakt op de Garden Centre Quality Awards.

Het is al voor de 6e keer dat de Belgische Tuincentra Vereniging de awards uitreikt aan verdienstelijke tuin- en plantencentra. 28 tuincentra in Vlaanderen namen deel aan de wedstrijd. Een professionele jury bracht meerdere malen een bezoek aan de deelnemers. Ze beoordeelden daarbij de kwaliteit van de planten, de decoratie-afdeling, de instore communicatie, de externe communicatie, de attitude van het personeel, de klantenbeleving en het klantencomfort. Voor het eerst werden de bedrijven ook beoordeeld op hun duurzaamheidsinspanningen.

Over alle categorieën heen kreeg Tuincenter Claes uit Edegem met 92% de beste beoordeling. Verdienstelijk en ook opmerkelijk, het gaat om een volledig onafhankelijk tuincentrum.

In de nieuwe beoordelingscategorie ‘duurzaamheidsinspanningen’ scoren een aantal bedrijven uitstekend. De award voor meest duurzame tuin- of plantencentrum van België, gaat naar Genker Plantencentrum.

Elke deelnemer kreeg na afloop een expertiseverslag mee. Daarin worden de individuele scores vergeleken met de gemiddelde scores, een soort ‘klasgemiddelde’. Er wordt ook gewezen op de verbeterpunten.

bron: VLAM