Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
glastuinbouw legt binnenkort inbreng op tafel

Adema geeft update over Landbouwakkoord

Er wordt aan een Landbouwakkoord gewerkt in Nederland. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak vlogt er wekelijks over. LTO is een van de partijen die aan tafel zit. Er wordt gewerkt met zes sectortafels, waarvan ook (glas)tuinbouw en sierteelt er een is. Minister Adema van LNV heeft dinsdag een update gegeven aan de Tweede Kamer. 

In het Landbouwakkoord wordt toegewerkt naar 2040, waarbij 'verduurzamen' een sleutelterm is. "De gesprekken lopen, de keuzes worden gemaakt. We zijn serieus onderweg en zetten alles op alles om het Landbouwakkoord tijdig te laten slagen met concrete resultaten", schrijft Adema. Lees hier de update. 

Medio februari leveren de zogeheten sectortafels hun inbreng voor het gesprek aan de hoofdtafel. Daarin schetsen zij een beeld van hun verwachtingen rond de ontwikkeling van de agrarische sector in de komende twintig jaar, met speciale aandacht voor hun eigen sector. Welke trends zien zij voor zich en wat betekent dit voor o.a. het grondbeleid, duurzaamheid, verdienmodellen en de bijdrage van boeren aan de voedselzekerheid? Daarbij komen ook knelpunten en dilemma’s aan bod, bijvoorbeeld over de beschikbaarheid en gebruiksmogelijkheden van grond.

Er is ook een speciale website over het Landbouwakkoord. Daarop verschijnen ook updates.