Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouwgebied Roelofarendsveen blijft beschermd

Op 9 februari is de concept-gebiedsvisie voor glastuinbouwgebied De Baan en Sotaweg in Roelofarendsveen gepresenteerd. In de omgevingsverordening is het gebied een beschermd Greenport-glastuinbouwgebied en dat blijft het. In het bestemmingsplan blijft alleen de functie glastuinbouw toegestaan, zo kregen ruim tachtig mensen, ondernemers en omwonenden op bezoek bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen te horen. 

Greenport Aalsmeer gaf, samen met de Rabobank, Glastuinbouw Nederland, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Kaag en Braassem, aan hoe te komen tot een toekomstbestendig en duurzaam glastuinbouwgebied voor De Baan en Sotaweg.

Het is nog tot 10 maart mogelijk om feedback te geven op de concept-gebiedsvisie voor De Baan en Sotaweg. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected]. De feedback wordt verwerkt in de definitieve gebiedsvisie, die vervolgens ter instemming aan het College van B&W wordt voorgelegd, om vervolgens verwerkt te worden in de Omgevingsvisie die vastgesteld moet worden door de gemeenteraad van Kaag en Braassem. Dit zal naar verwachting in de 2e helft van dit jaar plaatsvinden.

Bron: Greenport Aalsmeer

Publicatiedatum: