Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisisupdate: Daggas zakt tot onder 50 euro op TTF

Sinds het uitbreken van de energiecrisis kwam het nog niet voor dat de korte termijn gasprijs op de TTF onder de 50 euro per megawattuur lag. Vrijdagochtend vroeg was dat wel het geval. 49 euro en een beetje stond er. In deze crisisupdate uitleg bij de prijsontwikkelingen.


De TTF-gasprijs voor maart 2023 op vrijdagochtend. Na 9.00 uur lag de gasprijs onder de 50 per megawattuur. Klik hier voor actuele cijfers.

De daggasprijs zit zelfs nog iets verder onder de 50-eurogrens. Sinds begin februari blijven ook op de elektriciteitsmarkt heftige pieken en dalen uit. Gestaag daalt ook hier de prijs. Vrijdag liggen de APX- en BELPEXprijzen day ahead in de range van 152 en 158 euro voor basis- en piekuren.

Uitgebreide uitleg bij de prijsontwikkelingen komt zoals gebruikelijk aan het eind van de week van AgroEnergy. Met als kop 'Vloeibaar gas blijft tegen de Europese kusten klotsen' bespreken de tuinbouwenergiespecialisten de marktontwikkelingen. Qua elektriciteit spreekt van 'een weinig spectaculaire week', onder meer zichtbaar in het uitblijven van oproepen voor noodvermogen.

Meer uitleg over ook de olieprijsontwikkelingen is hier na te lezen. Wij staan zelf nog even stil bij de voorspelling voor volgende week: "De verwachting voor volgende week is dat de gemiddelde EPEX-prijs rond 125 €/MWh uitkomt. Voor daggas is er enig opwaarts potentieel als het kwik daalt, maar een prijs hoger dan 55 €ct/m3 lijkt niet waarschijnlijk."

Gashandelaar GasTerra heeft haar jaarverslag over 2022 gepubliceerd. “Een bizar jaar”, zo noemt de gashandelaar GasTerra het.

Uit Den Haag kwamen nieuwe updates over gas en olie