Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Royal FloraHolland kiest voor deelneming in Euro Plant Tray

De directie en Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland hebben eind januari een positief besluit genomen over de deelname van Royal FloraHolland in de coƶperatie Euro Plant Tray (EPT). EPT werd op 23 augustus 2022 door verschillende partijen uit de sector opgericht met als doel de realisatie van een nieuwe Europese meermalige plantentrayserie. Ondertussen hebben meerdere organisaties uit de branche zich aangesloten bij EPT en werken zij samen aan de ontwikkeling van de nieuwe trayserie en het bijbehorende poolsysteem. Ook Royal FloraHolland sluit nu aan.


Dirk Bansemer (OBI), Marc Goudzwaard (Royal FloraHolland), Thomas Berthold (FM Group), Flora Spath (VGB), Jessy Lee Kemmers (Royal FloraHolland)

Stiftung Initiative Mehrweg (SIM) startte in maart 2021 een onderzoek naar een nieuwe Europese meermalige plantentray inclusief bijbehorend poolmodel. Het onderzoek kwam er op initiatief van diverse partijen, zoals branchevertegenwoordigers binnen de Europese sierteeltsector en de Duitse retail. Dit onderzoek heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Euro Plant Tray eG, de organisatie die het initiatief verder uitrolt.

Deelname Royal FloraHolland
Het afgelopen decennium is al een aantal keer geprobeerd om een meermalige tray in de markt te zetten, maar deze initiatieven zijn tot nu toe geen grootschalig succes geworden. Door de bestaande politieke druk op verduurzaming van verpakkingen ziet Royal FloraHolland dit initiatief als kans om gezamenlijk een gestandaardiseerd Europees plantentraysysteem te realiseren. Ze willen hierin participeren om vanuit hun expertise mee te praten en zo de belangen van haar leden te kunnen behartigen. Binnen EPT werken ze samen aan de introductie van een goed werkend systeem, dat inzet op de transitie van eenmalige naar meermalige trays met als doel een duurzamere sierteeltketen.

Vervolgstappen
Sinds de oprichting van EPT hebben al zestien sector gerelateerde organisaties uit meerdere Europese landen zich aangesloten en zijn de gesprekken over de ontwikkeling van zowel de trayserie als het poolmodel in volle gang. Door de deelname van Royal FloraHolland  kunnen ze nu volwaardig meedoen in deze discussies, waarin ze de komende tijd met de andere EPT-leden gezamenlijk aan de verdere ontwikkeling gaan werken. 

Bron: Royal FloraHolland 

Publicatiedatum: