Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“‘Aardwarmte is ons laaghangend fruit. Laten we het niet verspillen”

Het journalistieke platform Innovation Origins sprak met David Bruhn, hoogleraar geothermie aan de TU Delft: ‘Aardwarmte is ons laaghangend fruit. Laten we het niet verspillen’.

David Bruhn, die naast hoogleraar aan de TU Delft ook werkzaam is bij het Duitse Fraunhofer Research Institute for Energy Infrastructures and Geothermal Energy, vertelt veel potentie te zien in geothermie. “Behalve duurzaam is het ook een zeer stabiele energiebron die, in tegenstelling tot warmte uit zonne-energie of wind, het hele jaar door beschikbaar is”, legt hij uit. Bovendien geeft de ondergrondse energiebron Nederland een kans om zich los te wrikken van landen als Rusland, vervolgt de hoogleraar. “Het is onze eigen, lokale bron. Ons laaghangend fruit. We hebben andere landen simpelweg niet nodig om ons van warmte te voorzien. Laten we die niet verspillen.”

Bron: Geothermie Nederland

Publicatiedatum: