Koeling Innovation Lab KP Holland uiterst precies geregeld met klimaatsysteem

Enige tijd geleden opende KP Holland haar Innovation Lab in Naaldwijk. Met dit laboratorium komt de toepassing van moleculaire veredelingstechnieken binnen bereik en biedt het capaciteits-uitbreiding voor onderzoek in, en vermeerdering van, weefselkweek uitgangsmateriaal.

Geerlofs leverde voor het laboratorium de klimaatinstallatie waarmee de klimaatkamers op de juiste condities worden gehouden. De vereiste nauwkeurigheid voor temperatuur en relatieve vochtigheid is in dit geval hoog, terwijl er aandacht moest zijn voor energieverbruik en impact van het te gebruiken koudemiddel op het milieu.

Om deze redenen ontwierp en leverde Geerlofs een indirect klimaatsysteem waardoor de regeling uiterst precies wordt. Er wordt met de installatie zowel gekoeld als verwarmd. Tijdens het koelen wordt koude via koelers met airsocks direct in de ruimte gebracht. Daarnaast worden ook de stellingen waar de planten in staan, gekoeld met bodemkoeling.

Tijdens koelbedrijf wordt er aan warmteterugwinning gedaan: een warmte buffer wordt gevuld met de restwarmte van de compressoren.

Omdat ook de groeiverlichting door Geerlofs wordt gestuurd, zijn alle condities in elke groeikamer via de zogenaamde Gispro te volgen.


Voor meer informatie:
Geerlofs Koeltechniek b.v.
info@geerlofs.nl
www.geerlofs.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.