Kerklaan Greenhouses viert 30-jarig bestaan

Kerklaan Greenhouses viert begin februari een mijlpaal: het in Berkel en Rodenrijs gevestigde bedrijf is al 30 jaar actief in kassenbouw en -sloop. Inmiddels is Kerklaan Greenhouses uitgegroeid tot een internationaal kassenbouwbedrijf. Reden genoeg om een kijkje te nemen in de geschiedenis van het bedrijf.

In 1993 besloot oprichter Joost Kerklaan het tuindersleven achter zich te laten en zich te focussen op kassensloop en de handel in tuinbouwmaterialen. Onder de naam 'Handelsonderneming Joost Kerklaan B.V.' verkocht Joost zijn eerste materialen en sloopte hij zijn eerste kassen. Met zijn vrachtwagen reed Joost langs tuinders om te bekijken of ze nog handel voor hem hadden. Dit vormde de basis voor Kerklaan Greenhouses zoals we het vandaag kennen.


Een jonge Joost Kerklaan aan het werk

Door de grote vraag naar tuinbouwmaterialen en sloopkassen groeide de onderneming van Joost hard. Al snel kwamen de eerste medewerkers en werd het bedrijf ook internationaal actief in wereld van tuinbouwmaterialen en kassensloop.

Mede door zijn ondernemersdrift bleef Joost kansen zien en ging het bedrijf naast kassensloop zich ook richten op kassenbouw. Op een innovatieve manier werden gesloopte kassen weer als nieuw geprepareerd en weer heropgebouwd volgens de laatste normen en eisen.

Intussen bleef het bedrijf groeien en kwamen de eerste klussen in het buitenland. Tuinders vanuit alle delen van de wereld vonden Kerklaan voor hun tuinbouwmaterialen.

Overname en nieuwe generatie
Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar kassensloop, werd in 2015 het Westlandse kassensloop bedrijf Mustang Demolition overgenomen, wat nu ook gehuisvest is in Berkel en Rodenrijs. Door deze overname haalde Joost Kerklaan alle kennis en facetten in huis om een complete dienstverlening aan te bieden.


Rick van Buijtene, Joost en Hans Kerklaan in 2019

In 2019 namen Hans Kerklaan en Rick van Buijtene het stokje over van Joost. Hans en Rick begonnen als schooljongens met werken bij Joost en wisten zich op te werken tot de directie van het bedrijf. Met Joost als leermeester wisten Hans en Rick de onderneming van Joost een nóg professioneler bedrijf te maken.

Per 2023 is de directie uitgebreid met Thijs de Groot. Thijs is verantwoordelijk voor Mustang Demolition. De naam 'Joost Kerklaan B.V.' werd veranderd in 'Kerklaan Greenhouses'. Daarnaast splitste de handel in tuinbouwmaterialen zich af en kreeg het een eigen label onder de naam 'Kerklaan Horti Materials'. Onder dit label handelt het bedrijf internationaal in tuinbouwmaterialen en -machines.


Inmiddels is Kerklaan Greenhouses uitgegroeid tot een internationaal bedrijf en bouwt het gebruikte kassen door heel Europa.

Nog steeds ziet het bedrijf een gestage groei en volgen de projecten elkaar in rap tempo op. Door heel Europa worden er gebruikte kassen gebouwd en ontwikkelt het bedrijf zich verder in het bouwen van bedrijfsruimten en het realiseren van (kas)renovaties.
Door deze groei is Kerklaan Greenhouses opzoek naar nieuwe versterking voor het team.

Voor meer informatie:
Kerklaan Greenhouses
Noordeindseweg 346A
2651 LM Berkel en Rodenrijs
info@kerklaangreenhouses.nl 
www.kerklaangreenhouses.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.