Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sector op 'Sensorendag' o.a. bijgepraat over status virussensor

Glastuinbouw Nederland, Delphy en Stichting Control in Food & Flowers organiseerden op donderdagmiddag 26 januari in Bleiswijk een bijeenkomst over sensoren. In deze bijeenkomst is volop ingegaan op de (toekomstige) mogelijkheden van sensoren. Met zestig deelnemers en diverse sensoren leveranciers kijkt de organisatie terug op 'een geslaagde middag.'

Margreet Schoenmakers van Glastuinbouw Nederland ging in op de duurzaamheidsambities van de sector en hoe sensoren hierbij kunnen helpen. In diverse onderzoeken, die mede worden gefinancierd door Stichting Kennis in je Kas (KijK), wordt gewerkt aan innovatie. Zij gaf een overzicht van de lopende projecten waar de glastuinbouwsector al met sensoren en/of kunstmatige intelligentie werkt om tot een toekomstbestendige glastuinbouw te komen. Een voorbeeld is een nitraatmeter om lekkages in het teeltsysteem op te sporen. Of sensoren om de watergift te optimaliseren in de grondteelt (binnen een virtuele lysimeter).

Praktische voorbeelden
Daarna gaf Liesbeth Nijs van Glastuinbouw Nederland een toelichting op het project ‘Versnellen groene digitalisering Glastuinbouw’. Alex van Klink van Delphy en André van der Wurff namens Stichting Control in Food & Flowers lichtten praktische voorbeelden toe van hoe bedrijven nu al gebruik kunnen maken van sensoren. Bijvoorbeeld de zuurstofsensor van Sendot, waarvan de metingen sterk samenhangen met Plantgroeit. Daarnaast gingen zij dieper in op een aantal lopende projecten. Zo is bijvoorbeeld aangehaald dat in de toekomst mogelijk gebruik kan worden gemaakt van een virussensor.

Verschillende workshops
Deelnemers konden bij inschrijving voor de bijeenkomst een keuze maken tussen een aantal workshops. Lees daar hier in het hele verslag op Glastuinbouw Waterproof meer over. 

 

Publicatiedatum: