Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Startschot voor nieuw jaar Varend Corso

Woensdagavond is het startschot gegeven voor Varend Corso Westland. Varen doen de boten nog niet, maar het evenement kan wel toe gaan werken naar de start van de vaartocht op 23 juni. 

In zijn openingswoord sprak corsovoorzitter Rob Baan nog kort zijn teleurstelling uit over het gemeentebestuur van Den Haag dat haar handen van het Corso heeft afgetrokken. Hij prees daarentegen het gemeentebestuur van Westland dat het Varend Corso gebruikt als middel om de regio en relaties kennis te laten maken met alle mooie producten die in Westland worden geteeld. Met groot enthousiasme kijkt hij dan ook uit naar de komende editie.

De talrijke aanwezigen, waaronder veel vertegenwoordigers van de Westlandse kernen, werden door Anthony Zuiderwijk en artistiek coördinator Hans Hoogerwerf een stukje op weggeholpen. Zij schetsten, aan de hand van verschillende muziekstijlen, mogelijke invullingen voor de deelnemende corsoboten. Daarnaast verzorgden 53 leerlingen van de Dutch Academy of Performing Arts een schitterend show met bekende musicalmelodieën welke kon rekenen op een staande ovatie van het publiek. 

De vertegenwoordigers van de kernen hebben er veel zin in. Zo is de kern Honselersdijk al twee keer bij elkaar geweest en is tijdens de laatste vergadering het thema vastgesteld.  En het nieuw aangetreden bestuur in De Lier is ook al hard aan het werk. “Wij hebben de structuur van de stichting aangepast”, vertelt Jaco Lemckert. “Van elke werkgroep zit een afgevaardigde in het bestuur en dat werkt hel erg prettig. De komende weken hopen we het thema definitief vast te stellen en dan gaat het gebeuren.”

Delfts nachtburgemeester Leo Quack zit boordevol ideeën, maar het zal van de medewerking van zijn gemeentebestuur afhangen of er ook een boot zal komen. "Ik hoop dat onze nieuwe wethouder de knip wil trekken dan gaan we er zeker iets moois van maken, misschien wel rond het thema Willem van Oranje.”

Naast vertrouwde gezichten waren er ook veel nieuwe partijen welke zich al hebben aangemeld of de deelname serieus overwegen, een zeer positieve ontwikkeling, aldus de organisatie.

Het Varend Corso vaart op 23 juni de Rijnmonddag, de 24ste de Westland dag en de 25ste de Delfland dag.

Voor meer informatie:
Varend Corso
Postbus 128
2290 AC  Wateringen
[email protected] 
www.varendcorso.nl/ 

Publicatiedatum: